Изкушение за сетивата
в BESO Bar & Dinner
Нямате ли усещането, че често посещавате едни и същи места, хапвате едни и същи ястия и всичко се слива в съзнанието ви. Е, дойде време за нещо наистина различно, защото едно от любимите ни заведения в София – Beso Bar & Dinner, вече разполага с впечатляващ тепаняки бар, в който освен на уникално вкусна и здравословна храна, приготвена на грил плоча пред очите ви, ще можете да се насладите на наистина незабравими моменти – а те са гарантирани от топ готвачите Арис Марк Сомодьо и Андрес Маглипа. Натрупали 13-годишен опит в най-голямата японска верига за тепаняки “Бенихана“, двамата виртуози ще ви смаят не само с кулинарните си умения, но и с огнено шоу, жонгли-ране и още много изненади. Така, докато вкусвате някое от уникалните ястия като лангустини, октопод, миди Сен Жак, “Wagyu” beef и дори жив омар, който се убива хуманно, ще „нахраните“ и душата си с повече от красиви преживявания. Тепаняки барът в Beso разполага с цели 6 грил плочи, което го прави един от най-големите в Европа, а автентичното шоу и достъпните цени са изкушение, на което трудно може да се устои.

Обяснено накратко, тепаняки е приготвяне на храна върху голяма метална плоча. В традиционната японска кухня стилът се използва за  готвене на месо и морски дарове. Тепаняки се появява приблизително около 1945 г. и до днес не спира да набира популярност като един от най-интересните, здравословни и вкусни начини за приготвяне на храна.

Уникалните кулинарни артисти разказват малко повече за това, което да очакваме когато посетим тепаняки бара в Beso.

Има ли задължителни продукти за тепаняки?
Основно използваме японски продукти, сос терияки, соев сос, джинджифил, чесън и лимон.
Колко здравословен е този вид готвене?
Всъщност това е един от най-здравословните методи за приготвяне на храна в света. Използваме само свежи продукти, които лесно се набавят в България.
Трябва ли готвачът да бъде шоумен?
Да. Ние правим много трикове, докато готвим. Правим фокуси, жонглираме, боравим с огън.
Как успяхте да придобиете тези умения?
С много практика. Научихме всичко в Япония, но го овла-дяхме с тренировки и вече можем да се похвалим с 13-го-дишен опит.
До каква степен е важно общуването между готвачите и гостите?
Много е важно. Стараем се да няма мълчание, забавляваме гостите, шегуваме се с тях и помежду си.

Beso Bar&Dinner, София, бул. Тодор Каблешков 45, www.beso.bg



В света на Музейкос Весела Герчева...още>>

Обувката - удоволствие или страдание през вековете.....още>>

Bedroom Beachоткрива летния сезон...още>>

За любовта към животаи окриляващата помощ...още>>

Bedroom Premium Clubочарова Били Зейн и Стивън Дорф...още>>

Академия за Родителие тази събота и неделя...още>>

Връчиха годишните наградина Фондация „Св. Иван Рилски”...още>>

Градски персонажи...още>>

Да оставим следи III- за бъдещето на децата...още>>

Върнати усмивки...още>>

Честит 10-и рожден ден GRAZIA!....още>>

Благородната каузана спорта...още>>

„Рефан” със 100-тенмагазин в България...още>>