Как да се научим да
 не се оплакваме? 
 Дори и да смятате, че сте напълно щастливи, периодично настъпва момент, в който намирате повод за оплакване. Това никога не е полезно и няма как да промени живота ви към по-добро. Ето една основателна причина да спрете да го правите. 
 
Дори в дните, в които нищо не върви, както ви се иска, не си струва да се оплаквате. Това е най-лесното и първото, което ви идва на ум, така е. Но знаете прекрасно, че във всяка ситуация трябва да търсите положителното. 
 
Човешкият мозък е устроен да се насочва към негативното. Ето защо, за да промените начина си на живот, необходимо е само да промените начина си на мислене. Когато се “хванете”, че мислите ви са отрицателни, веднага ги заменете с положителни. Добре е да “сключите сделка” с най-близките си - когато започнете да се оплаквате, нека те да ви бойкотират под определена форма. 
 
С времето ще се научите регулярно да игнорирате отрицателните мисли - това е най-доброто решение, тъй като те се натрупват и в един момент ще ви тласнат към онези познати за всички черни дупки на ума. Първата стъпка е да се научите да игнорирате негативните мисли. Но втората стъпка е да се научите как да ги превръщате в позитивни. Това, разбира се, ще отнеме време. Заредете се с търпение! 
 
Струва си да се замислите за присъстващите в живота ви удивителни хора и предмети - може би сте сред късметлиите, но не го осъзнавате. Опитайте се да го оцените, това ще промени гледната ви точка! 
 
Често се оплакваме от хората, от действията им, които не ни харесват или не отговарят на очакванията ни. Постарайте се да спрете да съдите хората - това ще бъде крачка към трайната ви промяна на навика ви да се оплаквате. Или поне се опитайте да се поставите на тяхно място. 
 
Йога е прекрасен начин да изградите навик да се отпускате, да се научите да контролирате тялото и съзнанието си, като насочвате последното в правилна насока в правилен момент. 
 
Полезен съвет: когато сте притеснени за нещо, но не можете да го промените в настоящия момент, важно е да не се оплаквате от този факт. Но ако промените пасивното оплакване в действие, ситуацията може да се промени. Ако няма никаква възможност за решение, пуснете контрола върху ситуацията и се съсредоточете върху друг проблем. 
 
Помислете за нещата, които ви правят щастливи - невинаги са видими, понякога е нужно да се заровите по-дълбоко и да направите задълбочен анализ, за да ги откриете. Ако работата ви не ви носи удовлетворение и е повод за постоянно напрежение - време е да я смените. Това не означава, че ще стане веднага, но поставете началото на търсенето. Това само по себе си е вече действие за промяна на ситуацията. 
 
Животът в постоянен стрес може да унищожи всяко позитивно мислене или най-положителната настройка на мисленето. 
Август е! Възможно е просто да имате нужда от малко почивка и релакс, от смяна на ритъма и доза нова енергия. В крайна сметка - кой има нужда да бъде съвършен?! 

Автор: Люба Вангелова


8 години в робствоисторията на Евелин Чъмбоу...още>>

За красотата виртуално - Готини и лесни идеи от 4 топ блогърки.....още>>

За роклите картини разказва Анислава от Stylebohemia.com...още>>

Как да декорираме дома си?Хитри идеи с един модерен аксесоар .....още>>

Когато любовта е завинаги Всички ние не спираме да търсим любовта. Искаме обич...още>>

Шапката с козиркав многобройни модни лица! Как да я носим и с какво...още>>

Sweatpants - комфорт и стилв многобройни комбинации...още>>

Коледен венецАко празничната украса все още липсва в дома ви, Лора...още>>

Часовникът  и желанието за бебе...още>>

Космическо настроение През април бях гост в студиото на „Преди обед”...още>>

Пред белия лист Понякога ми се случва това...още>>

ХармоничноВинаги съм била почитател на града...още>>

Промяната започва от тебедна от най-важните роли в живота си - тази на майка. ...още>>