Balenciaga и Никола
 се разбраха 
Двете страни намериха мирно решение на проблемите помежду си.
 
Днес в Париж трябваше да бъде произнесена окончателната присъда по делото Balenciaga против Никола Гаские. Вместо това обаче, двете страни се споразумяха.
 
Делото, което модната къща заведе срещу бившия си креативен директор е отдавна и професионалистите в бранша смятаха, че то никога няма да приключи. Напомняме ви, че през юли миналата година в Париж пред Върховния съд двете страни представиха свои устни аргументи, в отговор на които съдията Кристиан Урс предложи да се опитат да постигнат съгласие помежду си. Предложението му бе отклонено и бе назначена дата за дело на 27 август. Но именно днес Balenciaga и обвиняемият решиха да се договорят по мирен път. 
 
Модната къща между другото и до днес не се отказва от претенциите. Причината за конфликта е интервюто, което Никола Гаские дава за списание System веднага след напускането на поста креативен директор на Balenciaga. Това според модната къща се превръща в причина за уронване на имиджа й. В пространното интервю на 30 страници дизайнерът разкрива подробности за сложните си отношения с ръководството, проблемите в индустрията и причините за уволнението си. Според договора, който креативният директор е подписал с модната къща, подобни изявления, уронващи имиджа на марката, са категорично забранени - дори и след напускането на поста му. Адвокатите на Гаские се позовават на твърдението, че в интервюто си той не дава информация, която засяга конкретно модна къща Balenciaga, а говори за модната индустрия като цяло.  
Снимка: lemonde.fr
Автор: Люба ВангеловаBLACK REFAN WEEKEND Вземи любимата си козметика на по-добри цени! ...още>>

Гравирайте с любовLove Bridge на Thomas Sabo...още>>

Зимната приказка на Pandora...още>>

Armani Exchange с първи магазин у нас...още>>

Dreams in Drawingsедна покана от Иван Асен 22...още>>

Малки природозащитнициедна кампания на H&M и WWF...още>>

Eсенната колекция на Pandoraемоции от розово златo...още>>

Нов живот за дрехитеили как отговорността става мода...още>>

Запазената марка на хитовите Forever 21 ...още>>

С мисъл за утреH&M Conscious Exclusive 2016...още>>

Вътрешен човекв сърцето на модните седмици ...още>>

Колекцията Balmain x H&MПрез погледа на пратеника ни в Ню Йорк.....още>>

С M&S на прага на есентаВижте новата колекция ...още>>