Париж
както никога до сега! 
Или хотелът, който ще ви накара да разберете защо този град винаги ще бъде на мода
 
Някои от най-красивите любовни истории са се родили именно в Париж, най-романтичният декор в света. Едни от най-великите личности са открили своето вдъхновение точно там и са оставили своята следа в историята. Харизмата на града е безспорна и неговата магия не спира да пленява милиони хора. Но за да я усетите и преживеете, трябва да откриете и своя пристан в този мегаполис. За нас той се намира  на улица „Жан Гужон“ 12, на секунди разстояние от „Шанз-Елизе“ и на няколко крачки от Големия дворец (Гран пале)и Малкия дворец (Пти пале). Там, в сърцето на Париж, един хотел разказва своята пленителна история.
 
San Régis е много повече от обикновен хотел. Той те кара да се слееш с града и да усетиш истинската му автентична атмосфера. Построена през далечната 1857 година, сградата става дом на заможния Едмон Петит, който е бил сред големите бохеми на онова време. През 1923 година тя е откупена от Симон Андре Терая, собственик на известния ресторант „Ла тур д'аржан“ и превърната в хотел, които и до днес не е загубил усещането за класически и неповторим френски стил от XIX век. 


 
През 50-те идеалната локация на тази внушителна сграда я превръща в притегателна сила за всички почитатели на висшата мода. Тогава пет звездният хотел се намира в изключителна близост до студиото на Кристиан Диор, а главната редакторка на Harper’s Bazar  -  Кармел Сноу, избира хотел San Régis за свой втори дом. Той приютява и безброй звезди сред които Джийн Кели, Лорън Бакол, Жаклин Бисет, Кандис Бъргън, Луи Мал, Роми Шнайдер.
 


Неокласическа фасада и перфектен баланс между интериорните пространства -
това са само част от нещата, които могат да ви направят впечатление, когато за първи път се докоснете до магията на San Régis. Популярният френски интериорен дизайнер Пиер-Ив Рошон е главният виновник за великолепния интериор на хотела, запазил духа на XIX век. Всяка стая е уникална и неповторима. За да създаде усещане за „дом далеч от дома“, потънал в лукс и уют, Рошон смесва цветове и текстури, за да подчертае особения характер на бившия частен дом. 11-те апартамента и 32-те стаи на хотел San Régis са обзаведени с фини материи от Pierre Frey, Manuel Canovas, Braquenié, Brunschwig и Sahco, а някои от мебелите датират от времето на Наполеон III и крал Луи XV. Скулптури и картини украсяват всяка стая, за да подчертаят класическия и все пак уникален стил. За по-въздействащо усещане, разгледайте ГАЛЕРИЯТА със снимки от хотела. 
 
 
Флорални тъкани и меки цветове в комбинация с черен и бял мрамор в баните създават атмосфера на елегантен дом в сърцето на Париж, дом събрал многогодишна и бляскава история. Своя неповторим лик получават и ресторантът и барът на петзвездния хотел, които днес са заменени от изисканите салони Les Confidences du San Régis за почивка и хранене. Те са замислени като зимна градина, сгушена под великолепен стъклен покрив и обляна в светлина. Зелени стени, огледала, фини материи, ар-деко мебели и произведения на изкуството от XIX век – целият интериор показва перфектния баланс между класически и съвременни стилове. Менюто, което очаква гостите на хотела, е създадено с идеята да допълва интериора – то смесва класически ястия с минималистично представяне за необикновено кулинарно изживяване. 
 
На крачка от Сена и от най-известната улица в Париж, за която са изпети безброй песни, хотел San Régis ще ви накара да усетите истинския и неподвластен на времето парижки дух в комбинация с модерната енергия, която строи от града на модата и любовта. 
 
Текст: Силвия Канин  Фотография: PR, www.hotel-sanregis.fr
 


Арт-деко магия- Thistle Marble Arch Hotel...още>>

ХелоуинИли изкуството да плашиш с красота...още>>

ФлоренцияРенесансов портрет...още>>

Предпочитан от звездитеОбичан от известните личности и защитен от посегателствата...още>>

Симфония на уютаПървото нещо, което прави впечатление в DD724, е абсолютната...още>>

Модерен аристократизъмЯрки цветове, ексцентрични детайли, вдъхновяваща...още>>

Изкуство в небетоНамиращ се в сърцето на финансовия квартал Шинджуку...още>>

Летящият холандецРазположен в сърцето на Амстердам, дизайнерският...още>>

Около басейнаПредложенията за комфортното ни прекарване през...още>>

Домът на MissoniСветът на Отавио и Розита Мисони. Любов, въплътена...още>>

Design Week в СофияNext Identity е мотото на седмицата на дизайна...още>>

МинисиестаБРИТАНСКИЯТ ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙНЕР ДЕЙВИД КАРТЪР СЪЗДАДЕ...още>>

БЯЛА ТИШИНАИзисканост, модернизъм и бяла тишина излъчва това...още>>