Хелоуин
Или изкуството да плашиш с красота
Да, този празник не е част от традициите у нас и едва ли трябва да се вълнуваме за него, докато в навечерието на 31 ноември малките ни деца не полюбопитстват какво всъщност е Хелоуин, защо всички се маскират и как се прави онзи номер с лакомството? Така де, маркетингът работи и у нас, обичаят на англоговорящите страни е напът да задмине дори “Свети Валентин” в графата “модерни събития” - преизвиквайки детски екстаз и покупка на маски, дяволски рога и други зловещи атрибути, които пъдят както злото, така и парите от портофейла ни. Не щеш ли в цялата тази суматоха има и позитивна страна, и това са тиквите.
Безкомпромисно полезни, (в тиквата се съдържат витамини, минерали, незаменими аминокиселини) - тиквите на Хелоуин са възможност да бъдем креативни. Традиционно за празника изпълняват ролята на фенери с триъгълни очи и назъбени усмивки, ние обаче ще ви предложим още няколко варианта, с които да се порадвате на „призрачна“ атмосфера.

Можете да я използвате като ваза - нужно е само да направите отвор от горната страна и през него старателно да извадите вътрешната част. Поставяйки тази нестандартна ваза на масата, със сигурност бихте впечатлили своите гости, но  ще създадете приятна атмосфера и  за вас самите.
 

Фотография: http://www.charmingincharlotte.blogspot.com/2014/09/diy-faux-pumpkin-vase.html

Като фенер или свещник - издълбайте вътрешната част, пробийте дупки или просто украсете външната й част с метални капси или кабърчета. Поставете свещ във вътрешността, през които загадъчно ще проблясва светлината на свеща, която ще поставите вътре.  Изглежда красиво и  много ефектно.
 

Фотография: https://lovelyindeed.com/DIY-NAILHEAD-TRIM-PUMPKINS/

Като декорация за дома - Клонки от дърво, много свещи по земята и една обикновена тиква също могат да придадат празничен дух в дома ви. Нужно е просто да задействате декораторските си умения и да разположите интересно наличните материали.


Фотография: https://lovelyindeed.com/diy-nailhead-trim-pumpkins/

Ето още няколко хелоуински деко-идеи: Използвайте няколко бутилки, които да облепите или нарисувате със страховити мотиви. Дали ще заложите на паяжини, зловещи очи или отново тиквеното изражение, е въпрос на предпочитание.


Фотография: http://theproperpinwheel.com/wp-content/uploads/2014/09/boo-8-540x806.jpg

Лесно се правят и картонени прилепи, които може да закрепите на завесите, огледалото или входната си врата. С черен картон и минимални технически умения бихте се справили успешно със задачата да си направите интересна декорация.


Фотография: http://bywilma.com/2012/10/28/diy-halloween-decoration-bats/

Небрежно нацапана покривка или кърпа с червена боя, която да изглежда като кръв, може да се окаже също добър подход при украсяването за празника. Каквото й да предпочетете като идея, ако имате настроение, то винаги може с малко фантазия да разчупите домашната среда. Успех!

Автор: Янислава Янева


Арт-деко магия- Thistle Marble Arch Hotel...още>>

Париж както никога до сега! ...още>>

ФлоренцияРенесансов портрет...още>>

Предпочитан от звездитеОбичан от известните личности и защитен от посегателствата...още>>

Симфония на уютаПървото нещо, което прави впечатление в DD724, е абсолютната...още>>

Модерен аристократизъмЯрки цветове, ексцентрични детайли, вдъхновяваща...още>>

Изкуство в небетоНамиращ се в сърцето на финансовия квартал Шинджуку...още>>

Летящият холандецРазположен в сърцето на Амстердам, дизайнерският...още>>

Около басейнаПредложенията за комфортното ни прекарване през...още>>

Домът на MissoniСветът на Отавио и Розита Мисони. Любов, въплътена...още>>

Design Week в СофияNext Identity е мотото на седмицата на дизайна...още>>

МинисиестаБРИТАНСКИЯТ ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙНЕР ДЕЙВИД КАРТЪР СЪЗДАДЕ...още>>

БЯЛА ТИШИНАИзисканост, модернизъм и бяла тишина излъчва това...още>>