Pазлична, вдъхновяваща,
FKA Twigs

Може би за някои тя е просто половинката на актьора Робърт Патинсън, в действителност обаче това момиче е много повече от това.

26-годишната британка е изумително талантлив артист, който съчетава изкуството на музиката и магията на танца по един необикновен начин, пренасящ ни в друга Вселена.

Смесицата от ямайски и испански корени дава на младата Талия Дебрет Барнет, както е истинското й име, онова характерно излъчване, което няма как да ни остави равнодушни. Pодената в Глостършър, Южна Англия, звездата започва да се интересува от музика и танци още в ранна детска възраст. Нещо, което може да приемам за наследствена страст, имайки предвид, че  баща й, когото тя никога не е виждала, е бил джаз танцьор, а майка й преподавателка по салса. 17-годишна тя решава да се премести в Лондон и да развива таланта си,  бързо навлиза в музикалните среди и дори танцува в клипове на известни изпълнители като Jessie J, Plan B, Kylie Minogue. Именно този опит обаче, я отказва от изявите в комерсиални проекти и тя започва смело изграждането си като самостоятелен артист с неподправено творчество.

През 2012г. FKA Twigs дебютира с уникалния си албум EP1, чийто парчета са продуцирани и композирани лично от нея („Hide“, „Ache“, „Breathe“). С това начало младата певица дава смела заявка за авангардния си подход към музиката. Да,  FKA Twigs   е  странна, загадъчна, смущаваща, объркваща, но дълбока, интимна и силно вълнуваща, защото както тя сама признава, текстовете на песните й са плод на нейните реални мисли. Изразителната сексуалност, на която певицата залага е далеч от онова грубо и вулгарно натрапване на голотата, която сякаш стана неразделна част от модерната музика. Талия го прави философски, особено с в парчета като Papy Pacify  или  Video Girl. Разкривайки различни нюанса на своята душа, нестандартната британка превръща музиката си в едно особено емоционално преживяване.

Креативността й се проявява не само  по отношение на нейната експериментална музика, но и по отношение на личния й стил, който трудно би се описал с няколко думи. Комбинацията от фънки, етно  и предимно винтидж мотиви в облеклото й е наистина интересна, защото не изглежда повлияна от модните клишета. Същото може да кажем за пирсинга на носа, плитките, коковете, както и закачливите „бебешки косички“, инспирирани от Джозефина Бейкър. 

Младата британка е родена на една и съща дата с други две музи- Aaliyah  и Sade - интригуващо съвпадение, което дава повод за търсене на прилика между изпълнителките с шоколадова кожа и прекрасен музикален вкус.


Текст: Янислава Янева
Източник на фотография: http://www.listal.com/fka-twigs/pictures


На вечеря с Хилфигърпо време на филмовия фестивал в Цюрих...още>>

Алисия Викандер - за киното като любов...още>>

В света на:Алис Симеонова...още>>

В света на:Kатерина Евро...още>>

В света на:Константина Живова от Try with Ina...още>>

Айрис Апфел -Стил отвъд годините ...още>>

Вречени на модата средиземноморската сватба на Ерика и Луис...още>>

Гореща точка -„50 нюанса сиво“...още>>

ЗавръщанетоЛюба от X Factor отново е на голямата сцена...още>>

GRAZIA Блиц: Рут Колева...още>>

Всички  мои лица...още>>

Aве ДжулияЗа модата в наследство...още>>

Стилът на Марияусещане за добър външен вид...още>>