Да оставим следи III
- за бъдещето на децата
На 17-ти ноември светът отбелязва деня на недоносеността. Нищо общо с празник, по-скоро дата, която ежегодно дава гласност на проблема с преждевременно родените деца, които имат нужда от специална и скъпоструваща грижа. Според статистиката 6 хил. Деца у нас се раждат по-рано от очаквано и се нуждаят от специална медицинска помощ, за да израстнат като здрави и силни бебета. Сдружение “Кауза”, която е активно ангажирана да насочва общественото внимание към здравните проблеми на новородени и деца чрез проекта си „Дa оставим следи III”, организира през ноември благотворителна вечер под патронажа на актьора Христо Мутафчиев.

Финалната за 2014 г. инициатива  беше благотворителен търг, който се проведе с любезното домакинство на “Гранд хотел София”. Присъстващите на събитието имаха възможността да се състезават за 25 уникални фотографии на Велислава Каймканова – Ножарова, представящи известни личности, част от които присъстваха както на фотосите, така и на самото събитие. Дни след финала на националното си турне, примата на българската музика - Лили Иванова също уважи благородната мисия и зарадва всички гости с миниконцерт, подготвен специално за вечерта. Със събраните средства от търга ще се закупи медицинско оборудване за недоносени новородени деца, тежко болни деца и деца с инсулинозависим диабет.

Изненадата на вечерта поднесе г-н Ангел Попов, президент на козметичната компания „Рефан България”,  който дари закупен от него животоспасяващ ковьоз на болница „Проф. д-р Д.Стаматов” в гр. Варна. За г-н Попов това е една от многото инициативи, които отбягва да афишира, но резултатите  повече от впечатляващи: цялостно реновиране на детските отделения - хирургично и  онкохематологично в пловдивска болница, дарения за лечение на деца в чужбина, закупуване на скъпа медицинска апаратура и ковьози.  

Всички снимки от кампанията “Да оставим следи” можете да видите тук http://www.kauza.org/#/

На същия адрес ще откриете информация за дарителската сметка в лева, защото когато благотворителността е кауза, следи оставят само призваните да правят добро!В света на Музейкос Весела Герчева...още>>

Обувката - удоволствие или страдание през вековете.....още>>

Bedroom Beachоткрива летния сезон...още>>

За любовта към животаи окриляващата помощ...още>>

Bedroom Premium Clubочарова Били Зейн и Стивън Дорф...още>>

Академия за Родителие тази събота и неделя...още>>

Връчиха годишните наградина Фондация „Св. Иван Рилски”...още>>

Градски персонажи...още>>

Върнати усмивки...още>>

Изкушение за сетиватав BESO Bar & Dinner...още>>

Честит 10-и рожден ден GRAZIA!....още>>

Благородната каузана спорта...още>>

„Рефан” със 100-тенмагазин в България...още>>