Чифт удобство -
Джинсите, които обичаме
Те се появиха, за да разбунтуват съзнанието на ред поколения. Борейки се срещу предразсъдъците на времето, доказаха нуждата от съчетаването на мода, удобство и достъпност. От петдесетте години на двадесети век досега, джинсите променяха многократно облика си, за да ни убедят, че могат да просъществуват въпреки голямото многообразие на пазара и различните нужди на потребителите.

Първоначално предназначени за работно облекло, първите дънки на Леви Щраус извървяват дълъг път, докато се преборят с класовите различия и наложените норми. Преминали през бурните десетилетия на Елвис Пресли, хипи вълната и кориците на Синди Крауфорд, тези панталони се превръщат от една страна  в израз на свободния дух, а от друга - в символ на практичното. Марки като Levi`s, Lee Jeans, GStar, Diesel, Mavi Jeans, Acne Jeans, Giorgo Armani, Edwin, Hudson Jeans отдавна ни дадоха да разберем, че дънките ще бъдат вечни.

През годините се появяваха всякакви модели - избелени, скъсани, украсени с камъни или други орнаменти, тип „цигара”, с високи и ниски талии, и много други, носени до скъсване. Модерният човек, подобно на каубоите от миналото, осъзнава реално предимствата на джинсите. Едно от неоспоримите им предимства е материала, от който са изработени - а именно денима. Благодарение на специфичната плътна памучна тъкан, тези панталони трудно биха изглеждали непрани, тъй като не се замърсяват лесно. Здравината и особеното качество на дънковия материал дава възможност да носим любимия си чифт  години наред, макар че „бързата мода“ ни забранява да бъдем толкова еднообразни.

Ето едни от най-актуални брандове, поне ако вярваме на вкуса на звездите. Frame Denim за кратко време успя да запали едни от най-любимите ни звезди като Кара Делавин, Жизел Бюндхен, Роузи Хънтингтън Уайтли, Миранда Кър, Бионсе, Алесандра Амброзио. Класическата им, изчистена кройка, е изключително лесна за комбиниране с всичко в гардероба и страшно секси.Няма как да пропуснем и TU ES MON TRESOR, чиито свободни, небрежни, но същевременно с това елегантни кройки с перлени орнаменти върху тях, печелят вниманието на  Риана и Джордан Дън.

Известен с еклектичните си модни стремежи, Джуния Уатанабе е един от малкото дизайнери, който пази място на джинсите в своите колекции. Смелите комбинации от вълна, кожа и деним определено отличават японския дизайнер, който не се притеснява да наруши стереотипите. След бума на неговите джинси в ред модни блогове от 2013 г., дванадесет месеца по-късно той отново успява да изненада със своите нестандартни съчетания, които пасват на стила на Гуен Стефани, Риана и Анна Делло Русо.Ashish създават едни от най-екстравагантните джинси в момента. Паети, големи надписи и много блясък са основните детайли, които превръщат джинсите в луксозни панталони.

Под модното слънце има доста място и за Current/Elliott, печелят фенове със своето разнообрази от накъсани или съвсем изчистени кройки. Тъмни, светли или избледнели, тези дънки са част от гардероба на много звезди като Кейти Холмс и София Вергара.    
Текст: Янислава Янева
Фотография:
Profimedia
www.wenn.com
www.laiamagazine.com
www.denimblog.com


Grazia Chic Days в Сердика Центърпродължават и този уикенд...още>>

Моден уикендв Сердика Център...още>>

Запазете вечерта за H&MВреме е за #HMBalmaination...още>>

The camel coat- Кройка без граници...още>>

Римейк на класиката- Сакото Chanel...още>>

Модни повелители- блогове за милиони...още>>

Debenhams <3 дънките, а вие?Само до 16 февруари...още>>

Цветна зима! от Carnival Kids...още>>

В името на палтотозимния гардероб и колекцията Il mio cappotto на Max&Co...още>>

Новата елегантностТази есен жената Маrc Cain е облечена в страстни цветове...още>>

Хитове на месецаТриумфално завръщане...още>>

Всеки детайл е от значение За хората, които знаят...още>>

Всеки детайл е от значение За хората, които знаят...още>>