Модни повелители
- блогове за милиони
Mодата винаги е била и ще продължи да бъде индустрия за милиарди. От нея вече печелят не само фотографите, моделите и стилистите, а и хората, които разбраха точно как да използват 15-те минути слава и социалните мрежи – модните блогъри. Да, те вече са законодател и сила, почти равна на тази на Vogue, а списването на моден блог отдавна не е неплатено удоволствие в извънработно време.

Някои от най-популярните модни блогъри си докарват близо 1 милион долара годишно, горе-долу толкова получават и неврохирурзите, прекарали безсънни нощи над учебниците по медицина. Блогърите са важна част от модните седмици, макар да не плащат за нищо – от самолетните билети, през хотела до дрехите и аксесоарите – всичко това идва при тях под формата на подарък.

Около 15 хиляди долара – толкова средно плащат на месец големите модни брандо- ве на новите „диктатори“. Те, от своя страна, пускат снимка на продуктите в блога си или в Instagram, където стотици хиляди последователи виждат и харесват. „Печеля достатъчно, за да живея прилич но и да не се обличам с рекламни дрехи, а да си купувам всичко, което пожелая“, казва един от топ блогърите Браян Грей - Ямбао (www.bryanboy.com). Приличният живот, за който говори Браян, му дава възможността да откаже работа като редактор с шестцифрена заплата, както и офертата от моден лейбъл да създаде три дизайнерски чанти за скромните 75 хиляди долара. За сметка на това обаче миналата година, само за да се появи на събитие в Банкок, Грей-Ямбао е получил 40 хиляди.

Блогърите правят своите милиони блaгодарение на така наречените „партньорски връзки“. Това е начинът, по който
те имат шанса да получават комисионна за всеки коментиран, препоръчан или просто отразен продукт на даден бранд. Ето как става това: когато кликнете на въпросната партньорска връзка, която блогърът е оставил под ревюто или снимката на даден продукт, вашият компютър го отчита. Ако си купите нещо от сайта, дори и да не е същият продукт, който ви е довел в него – бам, блогърът печели пари. Простата сметка показва, че някои от любимите ни „модни познавачи“ изкарват по около 50 хиляди месечно точно благодарение на нашия случаен клик.

През изминалата година сайтът www. rewardstyle.com е спечелил повече от 20 милиона долара, дошли единствено от партньорските връзки на модните блогъри по света. Превръщайки себе си в модни икони, дори брандове – блогърите са хората, които, изглежда, скоро няма да спрат да диктуват правилата. За жалост, на територията на България подобен тип мащабност е абсолютно невъзможна, иначе бихме ви посъветвали да оставите мечтата за работа като стилист – очевидно това вече не е най-добре платената и най-уважавана професия във фешън средите.

И понеже ние си имаме няколко любими блога, ви предлагаме заедно да разберем какви са последните тенденции и да вкараме още някой долар в сметките на новите модни повелители с клик на: http://www.stylebubble.co.uk/ http://www.bryanboy.com/ http://www.feralcreature.com/

Текст: Силвия Канин
Фотография: Profimedia


Grazia Chic Days в Сердика Центърпродължават и този уикенд...още>>

Моден уикендв Сердика Център...още>>

Запазете вечерта за H&MВреме е за #HMBalmaination...още>>

The camel coat- Кройка без граници...още>>

Римейк на класиката- Сакото Chanel...още>>

Чифт удобство -Джинсите, които обичаме...още>>

Debenhams <3 дънките, а вие?Само до 16 февруари...още>>

Цветна зима! от Carnival Kids...още>>

В името на палтотозимния гардероб и колекцията Il mio cappotto на Max&Co...още>>

Новата елегантностТази есен жената Маrc Cain е облечена в страстни цветове...още>>

Хитове на месецаТриумфално завръщане...още>>

Всеки детайл е от значение За хората, които знаят...още>>

Всеки детайл е от значение За хората, които знаят...още>>