Отново най-добрите
„Жена на годината“ 2014
Наближавайки юбилейната си десета церемония, конкурсът на списание GRAZIA „Жена на годината“ събра за девети пореден път най-изявените българки за изминалата 2014-а.
На бляскава церемония късно снощи в София Ивент Център, екипът ни посрещна номинираните дами, техните придружители и десетки гости - колеги, приятели и близки до каузата на конкурса „Природата в нас – Завръщане към началото“.  Домакин на събитието бе главният редактор на GRAZIA Поля Александрова, а водещи на тържествената церемония журналистите Ива Дойчинова и Драгомир Симеонов.Приносът на българската жена е неоспорим, и за нас от GRAZIA, бе истинска чест да отличим най-успешните и активни в своята сфера български жени. Техните постижения в областта на Музиката, Културата, Модата, Дизайна, Театъра, Телевизионния и киноекран, бизнеса, спорта и важните за обществото инициативи са важен пример, от който ежедневно черпим вдъхновение. В своите единадесет категории конкурсът „Жена на годината“ опитва да направи най-точната и справедлива селекция, от която в крайна сметка победители излязоха следните дами...Носителката на „Икар“ за главна женска роля за 2014 г. актрисата Лилия Маравиля стана Жена на годината в категория Актриси/ Сцена, след няколко номинации в предходните издания на конкурса. Тя получи статуетката си от своя колега - харизматичният актьор - Иво Аръков. Младата й колежка Силвия Петкова, лице на декемврийския брой на модното списание, пък грабна статуетката в категория ТВ и кино/ Актриси. Нашумялата тв звезда получи отличието от продуцента Магърдич Халваджиян, който напомни на публиката, че в България, хората често са скептични към връчването и получаването на награди, но ако бъдем с идея по-позитивни към процеса, те ще се превърнат в силен стимул да продължим да се развиваме.

„Жена на годината“ по начало е събитие, на което присъствието на красиви дами е стопроцентова закономерност, но, разбира се, най-изящното олицетворение на тази теза бяха конкурентките в категория Мода/ Лица, където лауреат се оказа ослепителната Нора Шопова от Ivet Fashion. Честта да съобщи името й се падна на дизайнера Николай Божилов. Все още в плен на модата, гостите на събитието разбраха и коя е най-заслужилата дизайнерка на 2014-а, а именно лицето зад бранда Sassa Björg Мила Атева.
В една от най-оспорваните категории Спорт златните момичета на България - Ансамбълът по художествена гимнастика, напълно очаквано спечели приза, а в не по-малко силната Сцена/ Музика звезда на вечерта бе червенокосата красавица Жана Бергендорф. Колегите й Надя и Иван Тишев, Рут Колева и Графа от своя страна подариха на гостите изпълнение на живо, което направи атмосферата още по-позитивна и изпълнена с емоция.Въпреки че не успя да присъства лично кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова, патрон на „Жена на годината“ отправи послание към гостите, уверявайки че Столична община работи усилено по специализирани екопроекти.
Културната дейност в столицата също е сред приоритетите на общината и заслуга за това има г-жа Малина Едрева, председател на комисията по образование, култура, наука в СОС и тазгодишен носител на отличието от конкурса в категория Култура. Тя получи своя приз от журналиста Георги Тошев.
Изпълнена с политически обрати и важни в исторически план събития, 2014-а позволи на много журналисти да превърнат репортажите си в повече от телевизионно отразяване. Сред тях се отличи талантливата Десислава Ризова от bTV, която стана „Жена на годината“ в раздел Тв/ Публицистика. Чаровните Мария Игнатова и Алекс Раева отнесоха приз в категория Тв/Водещи и признаха, че наградата на GRAZIA ги е усмихнала искрено.  
Лауреат сред бизнес дамите е г-жа Петя Димитрова от „Пощенска банка“. Наградата на г-жа Димитрова бе връчена от Илияна Захариева, директор Корпоративни комуникации в Мтел, генерален спонсор на събитието, която напомни, че културата и изкуството не биха се развивали ефективно без силна икономика и че телекомът ще продължи да подкрепя важни за обществото каузи, като тази на призьорките в раздел Общество - Албена Алексиева и Елка Коджабашева от Фондация „Очи на четири лапи“, които работят усилено в подкрепа на хилядите незрящи хора. 

Специалната награда за инициативност отиде при г-жа Мария Петкова от Фондация „Лале“, а отличие за Смелост получи Меглена Антонова от Greenpeace, България.
Събитието  се състоя и с любезната подкрепа на Pandora, Domaine Boyar, Miele, Fresh Brothers PureLogicol, Miriam Quevedo, Piece of Paradise и Textura. Експертите на Max Factor и Stephan се погрижиха за добрата визия на екипа ни. Заслуга за елегантния оutfit на водещия Драго Симеонов имат H&M. Хостесите бяха повече от очарователни в модели на Who’s Who.

Още в стъпителната си реч, г-жа Александрова напомни, че „...откъснали се от своите корени хората не чувстваме природата като свой дом. Присъстваме в нея като гости. Много често като нахални и неканени гости, които тъпчат нейния зелен килим с калните си обувки. Но ние сме преходни. Вечно е само тържеството на природата. А според Гьоте тя е и най-великия творец! Нека като завещание към децата ни, ги научим да се прекланят пред този творец!Майко мила! Разговор с Елисавета и Красимира ...още>>

Клиниката Lucky Huntс нов сертификат...още>>

Тайфуни с нежни именаЧаст II...още>>

Тайфуни с нежни именаняколко момичета, които живеят с вятъра...още>>

Новата кралица Кардашиянгрозното пате на арменския клан...още>>

Закуска за шампионис Екатерина Карабашева...още>>

Константина Живовас покана за среща...още>>

Гласуването продължава....Кои са вашите фаворити?...още>>

Четири успешни дамив разговор за града на бъдещето...още>>

В света на: Диляна Георгиева...още>>

Животът е един от най-сложните! -  Част V...още>>

Животът е един от най-сложните!  Част IV...още>>

В света на: Ивелина от Frichic...още>>