Арт-деко магия
- Thistle Marble Arch Hotel
Освен модата и добрите събеседници, ние в GRAZIA най-много обичаме да пътуваме, затова и след последното ни бягство от София в Париж, не се мина много време и отново потеглихме. Този път към мрачният, или не чак толкова, Лондон.

Мястото
Както винаги и този път искахме да открием най-доброто място, на което да отседнем, такова, че да ни очарова с интериора и разположението си. Лондонското бижу, в което прекарахме три прекрасни нощи се нарича Thistle Marble Arch Hotel и е разположен на най-добрата улица за шопинг в британската столица – Oxford Street. Там можете да откриете магазините на безброй брандове - от прекалено скъпи до повече от достъпни. Четиризвездният хотел не е подходящ само за модните почитатели, но и за всички, които искат да се впуснат в трескаво опознаване на дъждовния град. Метеостанция „Marble Arch“ се намира точно на 2 минути пеша от входа на хотела и ви осигурява достъп до цялата метро мрежа на града. На почти такова разстояние е и най-известният парк в Лондон – Hyde Park, където можете да се насладите както на дълги разходки далеч от шума на града, така и на многолюдни концерти и социални инициативи.Историята…
Името на хотела не е случайно. Той е кръстен на арката, която се намира в непосредствена близост до него – Marble Arch. Тя е направена от снежно бял мрамор, който е бил изключително отличителен за арт-деко течението през 20-те и 30-те години, когато е построен и хотелът. Thistle Marble Arch Hotel  до днес е една от малкото арт-деко сгради, които могат да се видят в Лондон.
Първоначално арката бива построена с идеята да е новият портал към Бъкингамския дворец и тя автоматично се превръща в изключително популярно място, около което често може да се срещне кралското семейство.Интериорът
Впечатляващ с размерите си, четиризвездния хотел ни кара да си припомним за две от любимите ни филмови ленти – „Титаник“ и „Великият Гетсби“. Дизайнът на Thistle Marble Arch се придържа към арт-деко темата приветствайки ни в свят, който среща интериорите от двата касови филма на едно място. Грандиозната сума от 30 милиона паунда се влага в обновяване на всички стаи в хотела, който са впечатляващите – 692 на брой. Едно от най-страхотните неща, когато посещавате Thistle Marble Arch Hotel, е че не трябва да се притеснявате за това дали сте си взели адаптер за контактите в Обединеното кралство. Всяка стая има добре познатите „европейски контакти“, както и входове за USB, за да улесни зареждането на вашите мобилни устройства. Впечатляващо големи, като целия хотел, са и неговите заседателни зали,  които за общо 13, като една от тях е оборудвана с най-модерни технологии за сътворяването на перфектната презентация.

Забавленията

След вашия натоварен шопинг ден по Oxford Street или Bond Street, а защо не и след дълги часове разходка около Темза и останалите безброй лондонски забележителности, Thistle Marble Arch Hotel ви предлага перфектния начин да разпуснем. Един следобеден чай в кафе-бар Delicacy, вечеря в The Marmor Gril и пленяващ коктейл в бара на хотела – The Glenn Miller Bar – изборът ви е голям и лесен. Един от най-любопитните факти свързани с любимия ни лондонски хотел е защо барът е кръстен на американския изпълнител Глен Милър. Известният суинг гуру обожавал Лондон и всеки път, в който посещавал града отсядал в четиризвездния хотел. Глен Милър загива в самолетна катастрофа на 40-годишна възраст, докато пътува от Лондон за Франция, за да изнесе специален концерт на американските воиски през Втората световна война. Вечерта преди смъртта си Милър прекарва в бара на хотел Thistle Marble Arch. В чест на великия изпълнител днес стилното място е декорирано с безброй негови снимки и носи името му.

Thistle Marble Arch Hotel ще откриете на адрес:
Bryanston Street London W1H 7EH, 0871 376 9027 / +44 845 305 8327
www.thistle.com/en/hotels/united_kingdom/london/thistle_marble_arch
www.facebook.com/ThistleMarbleArch
Текст: Силвия Канин
Фотография: PR, profimedia


ХелоуинИли изкуството да плашиш с красота...още>>

Париж както никога до сега! ...още>>

ФлоренцияРенесансов портрет...още>>

Предпочитан от звездитеОбичан от известните личности и защитен от посегателствата...още>>

Симфония на уютаПървото нещо, което прави впечатление в DD724, е абсолютната...още>>

Модерен аристократизъмЯрки цветове, ексцентрични детайли, вдъхновяваща...още>>

Изкуство в небетоНамиращ се в сърцето на финансовия квартал Шинджуку...още>>

Летящият холандецРазположен в сърцето на Амстердам, дизайнерският...още>>

Около басейнаПредложенията за комфортното ни прекарване през...още>>

Домът на MissoniСветът на Отавио и Розита Мисони. Любов, въплътена...още>>

Design Week в СофияNext Identity е мотото на седмицата на дизайна...още>>

МинисиестаБРИТАНСКИЯТ ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙНЕР ДЕЙВИД КАРТЪР СЪЗДАДЕ...още>>

БЯЛА ТИШИНАИзисканост, модернизъм и бяла тишина излъчва това...още>>