Сезонът на спомените
- София Лорен
След пленителната история на Марела Анели, която можете да прочетете тук, продължаваме поредицата “Звездни мемоари” със спомените на неповторимата София Лорен.

Няколко суперуспешни кулинарни книги изстрелват италианската филмова звезда в орбитата на най-продаваните автори, но едва в края на 2014 година на книжния пазар ще се появят нейните спомени, озаглавени “Вчера, днес и утре”. На страниците на автобиографичното издание, признатата за най-красивата италианска звезда разказва интересни случки, при това никога несподеляни в интервюта преди. За срещите си с филмовата легенда Кари Грант, за преживените два съкру- шителни аборта, за голямата любов с италианския филмов продуцент Карло Понти и за агресивния Марлон Брандо, който се впускал да я преследва, само и само да се докосне до бленуваните й форми. “Разбивач на женски сърца?! Нищо подобно - Брандо бе един тъжен, малък мъж. Срещнах се с него покрай работата ми за филма на Чарли Чаплин “Графинята от Хонг Конг”. За да се снимам във филм на Чаплин, бях готова да рецитирам и телефонния указател.Пристигнах на снимачната площадка рано, запомнила всичките си реплики, сърцето ми щеше да избухне. Всички бяхме готови да заснемем първата сцена, но се оказа, че моят партньор липсва. “Знаете ли къде може да се намира Брандо?!”, ме попита гневен Чаплин. “Нямам идея, Чарли. Съжалявам!”, отговорих аз, видимо притеснена.
Чаплин можеше да бъде много страховит, когато работи, защото държеше на всеки детайл, най-вече на точното време. Ето защо поглеждаше часовника
си на всеки три минути. Брандо се появи след половин час, в прекрасно настроение, без въобще да съзнава какво се е случило. Чарли се приближи към него, сякаш нищо не се е случило, но изсъска през зъби: “Ако смяташ да закъсняваш така утре, вдругиден и деня след това, веднага се пръждосвай оттук!” Никога повече не закъсня!” Спомени от снимачната площадка, годините щастлив семеен живот заедно с голямата й любов Карло Понти и пътешествията в различни краища на света превръщат хапките от реалносттана София Лорен в истински кулинарен шедьовър.
 
Очаквайте повече около автобиографията на Даян фон Фюрстенберг… 
Teкст: Тита Найденова

Фотография: PR, Profimedia, www.thepublicslate.com, www.lawrenceschiller.com


Най-добрият барман в светамиксира коктейли в Bedroom Premium Club...още>>

"Животът е един от най-сложните!"- - Част III...още>>

Животът е един от най-сложните!- Част II...още>>

Животът е един от най-сложните!- Част I...още>>

Благодарност на Рефанот Президента за Българската Коледа...още>>

Новото лице на грима- Лучия Пика за Chanel...още>>

Новините на седмицата- звезди в нова роля...още>>

Коледа с аромат на уют- идеи за по-красив празник...още>>

“Алкохолът е лош шофьор”- Алекс Язов разказва за кампанията...още>>

Да правим доброRefan за благотворителността...още>>

Анри Картие-Бресон -  великият фотограф...още>>

Austrian AirlinesПерфектната връзка...още>>

По пътяПоклонническият път Ел Камино...още>>