Устойчив стил
 или Conscious Exclusive..
Лимитираната колекция H&M Conscious Exclusive пристигна у нас с ексклузивно шопинг събитие в бутика на марката на бул. "Витоша" 6. Звездните красавици Алекс Раева и Мария Игнатова, Никол Станкулова, Александра Жекова, Мис България 2014 Симона Евгениева, Диана Любенова, Михаела Филева, Рейчъл Роу и Жана Бергендорф избраха именно модели от колекцията за специалния повод. Всички гости преминаха по специално изработен за вечерта зелен килим, а след шопинга се насладиха на изпълнението на певицата Рут Колева и музикалния сет на DJ Desy.
Роклите и ръчно изработените принтове са заложени в основата на новата колекция Conscious Exclusive за пролет 2015, като всеки един от тези дръзки и елегантни модели е направен от по-устойчиви материи. В отделните артикули се усещат влияния от световната мода, придаващи им модерно звучене – от японските драперии до детайлите в африкански стил. Новото този път са пайетите и мънистата от рециклирани материали, които правят колекцията по-устойчива от всякога. 
 
Освен да пазаруват от колекцията, гостите на събитието имаха възможност да разгледат отблизо устойчивите материи, които H&M използва в своите Conscious колекции, и да се запознаят със спецификата на затворения производствен цикъл на текстилните материи. В специалната интерактивна Conscious зона гостите се информираха и за целогодишната инициатива на марката за събиране и рециклиране на стари дрехи. През изминалата година глобално в магазините на H&M са събрани над 7 600 тона ненужни стари дрехи, което се равнява на повече от 38 милиона тениски. За 2014 година страната ни се нарежда на 4 място в света по събрани количества дрехи за рециклиране.
H&M Conscious Exclusive е резултат от действията на компанията в посока устойчиво развитие на модната индустрия. Колекцията е създадена изцяло от дизайнерския екип на H&M и за изработката й са използвани материи като органичен памук, органичен лен и коноп, органична коприна, рециклиран полиестер и рециклирана пластмаса, както и иновативни материи, произведени от растителните влакна на сертифициран евкалипт и бамбук.

H&M Conscious Exclusive ще oткриете на бул. "Витоша" 6, в новооткрития онлайн магазин - www.hm.com. Всичко за Conscious ангажиментите на H&M и постигнатите резултати за 2014 година можете да научите тук .


GRAZIA и PANDORAв пролетен тандем...още>>

Жега и клаустрофобия  за журито на X Factor...още>>

Нощта  на ергените ...още>>

Бутик Juicy Coutureотваря врати за феновете на модата в София...още>>

Jacobs Grazia Shopping Night...още>>

Добра новина за всички шопинг маниаци!JACOBS GRAZIA SHOPPING NIGHT...още>>

Синди Крауфорд Лицето на „Омега”...още>>

Седмица на Модата в ПарижПървият ред...още>>

Уитни ХюстънЗавръщането...още>>

Музика Мода МолОт 24 до 27 септември най-големият търговско-развлекателен...още>>

С пижами по червения килимЕдно от най-красивите и артистични места в Ню Йорк...още>>

ПРАЗНИК НА КРАСОТАТАСЕПТЕМВРИЙСКАТА КОРИЦА НА GRAZIA ДИЛЯНА ПОПОВА СЕ ВКЛЮЧИ...още>>