За любовта към живота
и окриляващата помощ
Преди по-малко от месец над 1500 души извървяха Окриляващия поход на AVON срещу рака на гърдата. Той е част от емблематичната кампания „От любов към живота“, която козметичната компания провежда у нас вече 14 години. Обединени от вярата, че помощта окрилява, участниците в благородната инициатива подкрепиха основната й цел през 2015-а – набирането на средства в помощ на жените с тежката диагноза в България, техните семейства и приятели.

С тази мисия AVON и кампанията "От любов към живота" стартираха програмата "Бъди до мен" съвместно с нов партньор – Фондация "Една от 8". Проектът набира средства за осигуряването на психологически и юридически консултации и групи по взаимопомощ за жени с рак на гърдата, както и практическа подкрепа - сутиени след преживяна мастектомия и аксесоари за глава по време на химиотерапия. Всеки, който желае да помогне, може да поръча Окриляващата тениска на цена от 19,90 лева или друг продукт от розовата серия на AVON на Представител или онлайн на avon.bg. 100% от средствата се заделят за каузата.Елизавета Коробченко, управляващ директор на AVON за България, Албания, Македония, Сърбия и Черна Гора, обясни усилията на компанията в борбата с тежката диагноза с вярата, че да се бориш за нечий живот прави не само каузата, но и личния ни път по-смислен.

В същото вярват и Антонина, Вера и Диана от Фондация „Една от 8“. След като и трите се сблъскват с диагнозата рак на гърдата, днес те вече дават кураж и сила на други жени в борбата с болестта. Трите смели сървайвърки работят във Фондацията и с общи усилия осигуряват подкрепа – психологическа и практическа – и показват, че жените с рак на гърдата не само оцеляват, но и се радват пълноценно на живота.

„Събуждай се с мисълта, че животът ти е дал шанс да започнеш деня си с обич към себе си и към света“ е посланието, което Антонина следва и най-често отправя като съвет. На 57 години е и тя самата чува диагнозата рак на гърдата преди 10 години в деня на Вяра, Надежда и Любов. Преминала през операция и успешна лъчетерапия, днес Тони помага на други жени, чули тези думи, не само с опита си на сървайвър, но и като психолог. Приема за своя кауза да промени нагласата на болните жени за света, както и да им помогне да преодолеят силните емоции, да преоткрият женствеността си и житейската си мисия.

Диана е непоколебима в своята житейска мисия още от момента, в който разбира, че й предстои битка с коварната болест. „Мама вярва, че ще се справи и ще го пребори“ са думите, които казва на синовете си преди две години в един от най-трудните моменти за нея. И успява. Преминава през операция с отстраняване на едната гърда, последващи химио и лъчетерапия, а през 2014 година осъществява и реконструкция. Признателна е най-вече на близките си, подкрепяли я през този нелек период. На 41 години, тя е хореограф, инструктор по пилатес и ивент мениджър. Продължава да се радва на любимите си топли дни с надеждата, че ще открие лятото в душата си след преживяното.

Надеждата е неизменна част и от философията на Вера. Тя е на 53 години и за първи път се сблъсква с рака на гърдата преди 13 години. Въпреки успешните лъчетерапия, химиотерапия и последваща хормонотерапия, нейната борба не приключва до тук. През годините Вера има четири рецидива и по ирония на съдбата през всеки 2-3 години тя отново е изправена пред същия сценарий. Безброй пъти събирала сили и оптимизъм, за да се справи с проблема, днес Вера е решена на свой ред да подаде ръка на дами със същата съдба.
Работата й като офис мениджър във фондацията й дава възможността да помага на други жени с коварното заболяване и стимул да продължава напред.

Битката продължава – за нея, както и за още 48 000 жени в България.

Благодарение на последователните усилия на AVON за 13 години са набрани близо 1 400 000 лв. в рамките на кампанията „От любов към живота”. С тях са осъществени над 30 000 безплатни профилактични и диагностични прегледа на жени в цялата страна и е закупена ехографска и мамографска апаратура за болници в 8 града у нас.


В света на Музейкос Весела Герчева...още>>

Обувката - удоволствие или страдание през вековете.....още>>

Bedroom Beachоткрива летния сезон...още>>

Bedroom Premium Clubочарова Били Зейн и Стивън Дорф...още>>

Академия за Родителие тази събота и неделя...още>>

Връчиха годишните наградина Фондация „Св. Иван Рилски”...още>>

Градски персонажи...още>>

Да оставим следи III- за бъдещето на децата...още>>

Върнати усмивки...още>>

Изкушение за сетиватав BESO Bar & Dinner...още>>

Честит 10-и рожден ден GRAZIA!....още>>

Благородната каузана спорта...още>>

„Рефан” със 100-тенмагазин в България...още>>