Какво знаете за Терезиенойл?
Еликсирът срещу рани и изгаряния
На тематичен австрийски традиционен обяд в една от най-великолепните барокови сгради в столицата, построена от австрийски архитект – къщата на Яблански, Ведра Интернешънъл представи историята и действието на лечебното масло Терезиенойл.

Шеф Андре Токев, отличен познавач на тиролската кухня, селектира най-характерните ястия от тази област в Алпите, пресъздавайки вкуса и духа на земите, които пазят легендата за лечебното масло Терезиенойл.  Специално за събитието от Австрия пристигна Терезия Райтзамер, в чието семейството вече 7 века от поколение на поколение се предава и пази рецептата на лечебния мехлем. Д-р Валентин Василев, началник на отделението по Съдова хирургия на МБАЛ-Бургас, представи резултатите от клинично изпитание на Терезиенойл с пациенти, лекувани локално с лечебната смес. Легендата за Терезиенойл
Терезия Райтзамер разкри, че рецептата на лечебния мехлем се пази в семейството й и се предава от поколение на поколение вече над 650 години. Приложението му е свързано с лечение на рани и изгаряния. В рода на Терезия се разказва легендата за подхвърлено дете, прието и отгледано от предците й през около 1350 година. Заедно с бебето, пред вратата на дома са открити непознато цвете, парче кожа с изрисувана рецепта за приготвяне на мехлем и готовата смес. По всяка вероятност жената, изоставила детето, по някаква лична причина е завещала на най-голямото си съкровище най-доброто и може би единственото, което е имала, за да го защити. Оттогава растението се пази и отглежда в семейството на Терезия Райтзамер, а лечебното масло се произвежда от майката в рода. Съставките са напълно естествени. В основата на мехлема като животинска и птича натурални мазнини. Екстрактът от тайнственото и много специално растение, наричано „египтянката“,  определя специфичното и много ефективно действие на маслото. Цветето се доближава по характеристика до семейство Лилиецветни, но само по себе си е уникално и в наши дни не може да бъде открито никъде другаде по света. Докато в миналото се е отглеждало само в къщата на семейството, в наши дни, след извеждането на продукта на пазара,  растението се култивира при специални условия. Семейството на Терезия е съхранило неговата идентичност през вековете напълно непокътната. Производственият процес на цветния и ябълковия екстракт е дълъг и продължава от 6 до 9 месеца.

Печели световна известност
През 2005 г. историята на 16-месечния Андре от клиниката в Инсбрук идва като провидение в живота на Терезия и се оказва повратна точка в историята на Терезиенойл. Тогава маслото за първи път напуска пределите на Кундел, Австрия, за да помогне на бебето, пострадало тежко от термично изгаряне IIa – IIb степен. Терезия чува за него по радиото и разбира, че преди около половин година целият гръб и главата му са изгорени с врящо мляко. Тя се свързва с лекарите в Университетската клиника по изгаряния и пластична хирургия в Инсбрук и им предлага домашния мехлем като терапия. По настояване на родителите, които се отказват от кожна трансплантация, и със съгласието на завеждащия клиниката това става възможно. В лечението не са използвани никакви обезболяващи, нито антибиотици. След няколко месеца детето се възстановя напълно, без никакви следи от белези. Така започнал новият живот на Терезиенойл – чудото от Тирол. 
 
Ватиканът го благославя като "скъпоценен дар за човечеството"
В писмо от Ватикана, изпратено на Великден 2009 г, маслото е благословено като „скъпоценен дар за човечеството“, който е помогнал на хиляди хора да се излекуват и възстановят след тежки травми. Така получава признание за лечебната си сила. 
 

Херман Pаребел от Scorpions написва песен за Терезиенойл след излекувана рана
Друга интересна история, свързана с Терезиенойл, е тази на барабаниста Херман Раребел от група Scorpions, който в продължение на 40 години страда от трудно лечима рана. Негов приятел му разказва за Терезиенойл, но в началото Херман отказва да го изпробва, защото смята, че опитал всичко и че маслото вероятно няма да му помогне. Приятелят му обаче е изключително настоятелен и музикантът в крайна сметка се съгласява да опита и се среща с Терезия в Мюнхен. Тогава той се зарича, че ако Терезиенойл му помогне да се справи с проблема, ще посвети на маслото песен. След 10 дни Терезия и Херман се срещат отново в Мюнхен, където той съобщава, че проблемът е изчезнал и че пише песен. Така се появява песента „Let it shine“, посветена на Терезиенойл.
 
Действие на лечебното масло Терезиенойл
Натуралните съставки и специални есенции в Терезиенойл стимулират естествената способност на тялото да се възстановява и да се самолекува. Лечебно масло подпомага епителизацията на кожата, хидратира тъканите и действа антисептично. Има силен обезболяващ и успокояващ ефект още след първото нанасяне, бързо и доказано облекчава раната. Поради широкото си приложение и изцяло натурален състав, Терезиенойл е верен и ефективен помощник и при изгаряния, контузии и травми. Използва се активно за лечение на кожни наранявания, отворени рани и белези. А резултатите са по-бързи и успешни в сравнение със стандартните методи за лечение. Резултатите, свързани с подобрение, настъпват в рамките на 24 до 72 часа, а пълното изчистване на проблема зависи от тежестта и вътрешните причини за състоянието.

България е третата страна в света след Австрия и Германия, в която хората могат да се възползват от чудодейните свойства на билковото лечебно масло.
 


Сияние и младост- формулите за лице...още>>

От любов към животаAvon стартира поредната мащабна кампания...още>>

За младостта днеси в дните напред...още>>

Био  купидон...още>>

Lumene Sensitive Touch SOSSOS грижа за твоята кожа...още>>

Защо ни боли?Много жени изпитват болки и спазми по време на менструалния...още>>

Митове и легенди за бременносттаВ този брой продължавам да разбулвам многобройните...още>>

Митове и легенди за бременносттаважните теми, свързани с бременността и раждането...още>>

Повече българчета за българияза осма поредна година...още>>

Целите на новата година Неврологът д-р Неделя Щонова, който се занимава...още>>

Яж, мама,за двама“приеманите храни по време на бременност трябва...още>>

“Яж, мама, за двама”Крилата фраза...още>>

За интелекта, програмирането и всичко останало От този месец д-р Иван Сигридов ще говори от страниците...още>>