За щастливото семейство
няколко думи на успеха..
Свикнали сме да говорим за разводите на известните, много повече отколкото за тяхната трайна любов. Малък пример - докато светът е зает за разделя и събира Анджелина Джоли и Брад Пит и да се пита дали Жизел Бюндхен носи халката си от Том Брейди, едни други вдъхновители - легендата Дейвид Бауи и супермоделът Иман се радват на своя 26-годишен брачен съюз далеч от фотообективите. Поне до тъмния понеделник на тази седмица, когато легендарният музикант, изненадващо за публиката, си отиде от този свят. Красивите кадри на двойката снимани праз далечната 1992 година oт Брус Уебър ни накараха да се замислим за щастливото семейство и за думите, които най-добре го описват, не за да ги "пришием" към връзката на Бауи с Иман, а за да ги поддържаме в нашите собствени: 

Зрялост...
Основното условие за щастие е да сме получили отговор на въпроса „Кой съм?“ и да осъзнаваме стойността си. Това изисква зрялост, но и гарантира удовлетворение във всички взаимоотношения и обстоятелства.

Любов и още нещо...
В едно щастливо семейство има любов, разбирателство, открити срещи и искрени разговори. То умее да планира екипно бъдещето и да се обединява чрез общи цел и посока. 

За времето заедно
Вечерята е един приятен повод, когато всички са заедно. Заменете минутите в гледане на телефони, телевизори и таблети, които доказано водят до преяждане и вредят на качествения хранителен режим с активно споделяне. Споделяйте удоволствието от храната, споделете радост, проблем или дори чаша хубаво вино за добър завършек на деня. 

Нежно докосване
В много семейства родителите спестяват прегръдките на децата си поради различни съображения. "Ще се разглези", "Не искам да стане лигьо!", "Трябва да знаят, че светът е суров", това са само малка част от коментарите, които често можете да чуете, дори изречени от собствените ни усти. В щастливото семейство обаче няма срам и нездравословни граници, а прегръдката се възприема за най-добрия физически израз на любовта между родител и дете.
 
Малко мъдрост
Мъдростта изисква да бъде запазено достойнството на всеки един член от семейството във всяка ситуация, изисква атмосфера на почит един към друг, изисква умението да прощаваме и да можем да се извиним за грешките си. 

Във всеки друг случай вълшебните думи са: обичам те, прости ми, благодаря!

 
Автор: Ирина Димитрова


Спасители на плажа една забавна седмица край морето с GRAZIA и AVENE...още>>

За връзките - още един поглед към тайната на щастието oт Ирина Димитрова...още>>

Halloween е страшно близоЕто няколко насоки за ефектна визия.....още>>

Скули като шедьовърФормула “три-в-едно” решава проблемите на бледата...още>>

Пробуждане започваме отначало много по-трудно от природат...още>>

Кой кой е във facebook Не може да се скрием в мрежата. тя ни оголва, кара...още>>

Нов сезон – нов гардеробвреме да помисля за промяна в гардероба си...още>>

Истината за любовта - плод на случайна среща или точни действия...още>>