Истината за любовта -
плод на случайна среща или точни действия
В представите ни за любовта сякаш неизбежно се появява денят, в който срещаме идеалния партньор и БУМ! Като историята на Lucky Strike, в която камион с мед се сблъскал с камион, пренасящ цигари и от тази банална катастрофа се родил най-вкусния тютюн в света. Та и ние, обличаме "мъжа на сърцето ни" в позитивни качества като търпение, грижовност, вярност, уважителност, авторитет и си фантазираме за прекрасното му отношение 24/7.
 
Да, всеки би могъл да изброи своя набор от характеритики, с които да разпознае своя мечтан партньор, но не е ли това някакъв илюзорен, свръхромантичен сценарий, по който никога не се снима риалити. 
 
Едва ли един единствен човек от цялата планета е създаден специално, за да ни направи щастливи! И ако е така, ние самите достатъчно добри ли сме за него? Нещо повече завладяни от собствената си представата за “Човекът”, често не обръщаме внимание на истинските му силни страни, които не заемат челните места на нашия “wish list”. И тогава някакси по-логично идва въпросът - точния човек ли прави една връзка успешна или точните действия. Струва ни се по-добре да търсим успеха с второто и тагваме три неща, които сякаш помагат да сглобим картинката в едно цяло. 
 
#Опознайме
Дайте шанс на емоциите да се развиват и дръжте под ръка важните въпроси:„Какво точно търся?“, „Какво чувствам?“, „Какво обичам в този човек?“, иначе много от големи любовни истории никога нямаше да започнат, ако не допускаме близост с човек, който не познаваме. 
 
#Даймивреме
Повечето хора очакват голямата любов да пристигне шумно, ясно и категорично още с предястието в първата вечеря на свещи, тя обаче може да се появи след време като най-вкусния и бавно-печен десерт. 
 
#Допълнимеакоможеш
Идеалният партньор съвсем не е безгрешен, но е безусловно решен да обича и да се променя. Не се стреми на всяка цена да бъде прав, а на всяка цена да обича, въпреки обстоятелствата. Предизвикан е да прощава, да се доверява, да бъде търпелив, да дава. И го прави, не защото е съвършен, а защото така е решил.
 
И всичко придобива по-дълбок смисъл от някакъв списък с изисквания. Съвършената любов е сякаш именно онази, при която две несъвършени личности решават да създадат идеалното общо. Или поне така ни харесва да бъде…
 
 
Текст: Ирина Димитрова
Фотография: councilforrelationships.org
 


Спасители на плажа една забавна седмица край морето с GRAZIA и AVENE...още>>

За щастливото семейство - няколко думи на успеха.....още>>

За връзките - още един поглед към тайната на щастието oт Ирина Димитрова...още>>

Halloween е страшно близоЕто няколко насоки за ефектна визия.....още>>

Скули като шедьовърФормула “три-в-едно” решава проблемите на бледата...още>>

Пробуждане започваме отначало много по-трудно от природат...още>>

Кой кой е във facebook Не може да се скрием в мрежата. тя ни оголва, кара...още>>

Нов сезон – нов гардеробвреме да помисля за промяна в гардероба си...още>>