С мисъл за утре
H&M Conscious Exclusive 2016
Би било голяма крачка за човечеството, ако все повече умове си дават сметка, че резултатите от действията ни и решенията, които взимаме днес, ще имат огромно значение за нашето утре.

Стъпка в тази посока са усилията на шведския моден гигант H&M, които брандът традиционно развива, за да представи идеята за устойчивостта в колекцията Conscious Exclusive по нов и интригуващ начин.
 
Този сезон за лице на кампанията е избрана Джулия Рестуан Ройтфелд – парижки арт директор, моден експерт и лидер в областта на устойчивостта, която по перфектен начин олицетворява посланията на марката с характерния си индивидуален стил и непринудената, екологична и модерна визия.

За мен е чест да бъда посланик на такъв уникален проект. Мисля, че идеята да се създаде колекция, вдъхновена от историята на изкуството и модата, е брилянтна. Най-вече, защото дрехите са изработени от иновативни и устойчиви материали, които са бъдещето на модата“.

Тук и сега пък се влюбваме в макси роклята без ръкави с дълбоко V-образно деколте с принт репродукция на картината „Трите грации“ от Сандро Ботичели и лек полупрозрачен плат от чиста органична коприна.

Кафтанът с дълбоко V-образно деколте, дълги ръкави, странични цепки и издължен гръб пък е съвършена версия на пролетната, връхна дреха с принт по мотиви от творбата „Юпитер и Семела“ на Гюстав Моро, изработена от чиста органична коприна.

За топлите парти вечери харесахме тази къса лека рокля с дълги ръкави и изрязан детайл отстрани. Принтът е препратка към творчеството на Гюстав Моро върху комбинация от Tencel, коприна и лурекс.
 
Колекцията ще бъде налична от 7 април в магазина на бул. „Витоша“ 6, както и онлайн на www.hm.com

Teкст: Кристина Гочева
Фотография: H&M


BLACK REFAN WEEKEND Вземи любимата си козметика на по-добри цени! ...още>>

Гравирайте с любовLove Bridge на Thomas Sabo...още>>

Зимната приказка на Pandora...още>>

Armani Exchange с първи магазин у нас...още>>

Dreams in Drawingsедна покана от Иван Асен 22...още>>

Малки природозащитнициедна кампания на H&M и WWF...още>>

Eсенната колекция на Pandoraемоции от розово златo...още>>

Нов живот за дрехитеили как отговорността става мода...още>>

Запазената марка на хитовите Forever 21 ...още>>

Вътрешен човекв сърцето на модните седмици ...още>>

Колекцията Balmain x H&MПрез погледа на пратеника ни в Ню Йорк.....още>>

С M&S на прага на есентаВижте новата колекция ...още>>

Изчистени силуети и чувственост в плажната мода на M&S ...още>>