TriActive+ замества скалпела
в атаката срещу целулита
Почти няма жена, която да няма целулит. Може би изключение правят само младите момичета. Без паника! На бойното поле идва тежката артилерия   - TriActive +! Най-новата медицинска технология, която е алтернатива на оперативния лифтинг, стигна до България благодарение на Jewel Skin Clinic.
 
Въпреки, че всеобщото твърдение е, че целулитът е само козметичен дефект в действителност истината се оказва съвсем друга. ,Портокаловата кожа’’ е сериозно заболяване на съединителната тъкан, което засяга едновременно лимфната система и кръвоносната система на повърхността. Нарича се липодистрофия (Gynoid lipodystrophy), като в превод от латински означава дистрофия на мастните тъкани. 
 
Причините за появата на целулит са: наследствената предразположеност, възраст, нездравословното хранене, наднорменото тегло и честите колебания в телесната маса. Далеч не без значение се оказват заседналия начин на живот и вредните навици - алкохол и тютюнопушене. “ -  казва Боряна Тимнева, кинезитерапевт от Jewel Skin Clinic.

Понякога обаче появата му може да бъде провокирана и от настъпил дисбаланс на хормоните  в организма, например: дисфункция на яйчниците, надбъбречните жлези и щитовидната жлеза. До натрупването на целулит водят разкъсването и деструктурирането на колагена, интоксикацията и лошата оксигенация на тъканите. 

 
Три технологии право в десятката
Най-новият апарат TriAcktive + комбинира три технологии, които се прицелват в несъвършенствата. Машината работи с ултразвук, лазер, радиочестота, които ефективно се справят с локалните натрупвания на мазнини, лимфния застой и отпуснатостта на кожата.  Процедурите с TriActive+ намаляват целулита, оформят тялото и го склуптурират. “Много хора прибързват и прибягват до липосукция. Ние сме с един ход напред. Не е необходимо операция, която може да доведе до усложнения.” – категорична е Боряна Тимнева. “Апаратът е подходящ и за лице, шия и деколте. Премахва двойната брадичка видимо и трайно. 
 
Перфектна комбинация за перфектен силует
TriActive+ разполага с общо шест различни накрайници за лице и тяло, предназначени за различни зони. Действието на апарата е свързано с  превръщането на мазнините в течност и изхвърлянето им.  Машината работи с ултразвук на ниска честота и дълбоко проникване. Той спомага за намаляване на мастните натрупвания. “Ултразвукът представлява механични звукови вълни, произведени от специални накрайници. При преминаването им през кожата те предизвикват вибрации при мастните клетки и упражняват механичен натиск. Специалните звукови вълни, произведени от TriActiv + действат избирателно върху целулита и локализираните мастни натрупвания като предизвикват специфичен масаж на тъканите. Това води до разкъсване на фибрите, заобикалящи мастните клетки, чрез което се подпомага дренирането. Триглицеридите, които се намират в мастните клетки се разбиват и мастните киселини се източват от мастните клетки. Мастните киселини преминават в линфата, а от там през черния дроб и бъбреците се изхвърлят от организма. Така обемът на мастната клетка става по-малък. Тя се свива, а това води до видимо намаляване на целулита.” – обяснява кинезитерапевтът Боряна Тимнева. 
 
Пълна промяна с 10 процедури
На всеки 21-28 дни клетките в организма се обновяват, като това зависи от индивидуалния метаболизъм. Затова е добре в рамките на тези дни се правят повтарящи се действия, които могат да бъдат запомнени от нашите клетки и ще бъдат изпълнявани от тях и след това. “Препоръчва се да се направи курс от 10 процедури, веднъж-два пъти седмично. Така мастните клетки в тялото ни свикват да бъдат дренирани, а мастните киселини от тях – ще бъдат изхвърляни. Кръвообръщението също се подобрява. В третираните зони се увеличават колагеновите и еластиновите фибри. Именно новият колаген и еластин правят кожата по-стегната и водят до заличаване на целулита. “ – разяснява специалистът Боряна Тимнева. Повечето пациенти виждат значителна разлика след първата процедура, но за да се задържи ефектът трябва да се правят поддържащи процедури, в зависимост от конкретните нужди. Естествено за да се завържи ефектът, тялото трябва да се поддържа със спорт и здравословно хранене.
 
Максимален ефект без риск
Процедурите с TriActive + могат да третират третират бедра, седалище, корем, паласки, ръце. лице, шия и деколте. В зависимост от индивидуалните нужди на пациента, може да бъде създадена индивидуална програма, чрез задаване на необходимите параметри за сила и интензивност на всяка отделна технология.
 
Възможността за използване на трите технологии – ултразвук, лазер и радиочестота позволяват без риск за здравето да се постигне: намаляване на целулита, тонизирана и еластична кожа без тя да бъде отпусната, намаляване на задържането на течности и подобряване на химичните реакции дори и при лечение на “синдрома на тежките крака”, хармонично премоделиране на тялото, стягане и тонизиране на кожата на шия и деколте, премахване на двойна брадичка.” – казва Боряна Тимнева.

Процедурите са напълно безопасни, нямат странични ефекти и възстановителен период. Но не са препоръчителни за бременни и кърмещи, както и за хора с метални импланти в тялото. 
 


Безгрижно лято с REFAN...още>>

„Болеро“ взриви НДКНационалният балет на Испания продължава турнето...още>>

Лайфстайл Оскарите за 2017-аREFAN с приз...още>>

Остаряваме здрави и красивиFIRST AESTHETIC MEDIA FORUM...още>>

REFAN на изложение в Испания...още>>

Време за шик! ...още>>

Красива за 10 минути...още>>

СЪЗНАТЕЛЕН ИЗБОР Новата колекция Conscious Exclusive на H&M...още>>

Красота от природата...още>>

Стани корица на GRAZIAОчаквайте GRAZIA CHIC DAYS: LOOKBOOK Edition в SERDIKA CENTER...още>>

Крос за красотаГенералното спонсорство на REFAN ...още>>

Красота за кралициМис Великобритания избра Refan ...още>>

Oтличие за RefanRefan с отличие от Forbes...още>>