Изящен поглед
съветите на топ гримьора - Ева Серева
Всяка дама знае, че изразителността на очите и дълбочината на погледа имат съществена роля за цялостната визия. Едва ли има такава, която да не мечтае за оформени вежди и извити мигли, a експертните методи правят резултата постижим“ споделя топ гримьорът Ева Серева. Като утвърден, професионален гримьор с богата практика в областта на beauty, моден и фотографски грим, тя притежава международни сертификати за грим от Essential, Italy и Ofra, USA. Завършила е световноизвестната академия “Phibrows”, където получава международен сертификат за микроблейдинг (полупермаментно рисуване на вежди). Експерт в миглопластиката - ефикасен метод за удължаване и сгъстяване на мигли. От 2011г. Ева е собственик на ES beauty & make up studio, където освен професионален грим, миглопластика и микроблейдинг, се предлагат спа терапии и подмладяващи процедури за лице и тяло. 
В ноемврийския брой на GRAZIA екипът ни разговаря с нея за хитовите процедури - миглопластика и микроблейдинг, за силните страни на доброто изпълнение и за заблудата "ниска цена". 
 

GRAZIA: Тенденцията „No Мakeup” набира популярност, заради която акцентът пада върху естественото изящество на миглите и очите?

Ева:
Истината е, че няма нищо по-хубаво от добре изглеждащата, сияйна и свежа кожа на лицето. За съжаление, не винаги можем да изглеждаме перфектни и да не се притесняваме от малките несъвършенства по кожата си. На помощ идва тенденцията „No Makeup”, която ни дава възможност с помощта на правилно поставен грим  да изглеждаме естествени и в същото време привлекателни.

Като професионален гримьор, адмирирам този вид тенденция в грима. Щастлива съм, че в студиото непрекъснато срещам клиенти, които споделят моето мнение и се стремят към запазване и подчертаване на естествената си красота. Това ме подтиква и аз непрекъснато да се усъвършенствам в усвояването и предлагането на все повече процедури, които спомагат за максимално натурално разкрасяване.

Радостно е, че бюти индустрията също се развива с невероятна скорост в тази посока и се появяват множество нови терапии, при които акцентът пада върху естественото подчертаване на очите, миглите и веждите. За съжаление, чрез досега познатите ни методи за удължаване с цели мигли или чрез снопчета, естествената визия е трудно постижима.Тези методи отстъпиха място на новите технологии за удължаване на мигли, едната от които е познатата ни до момента класическа технология косъм по косъм, а другата е така нашумялата в последно време 3D технология.

GRAZIA: Ако обаче не сме надарени с прекрасни, дълги и гъсти ресници, как да изберем точното място и експерт, който да ни помогне с допълнително поставяне или оцветяване на миглите?

Ева:
Изключително съм щастлива, че имам възможността да отговоря на този въпрос. В последно време поради огромния интерес към удължаването на мигли, наблюдавам нарастваща тенденция в предлагането на тази процедура от почти всеки салон или козметичен център. Тази тенденция наистина ни кара да се замислим как да изберем точното място, какво трябва да знаем, за да сме спокойни и дали да се доверим на човека, който ще работи върху очите ни.

Процедурата по поставянето на мигли е изключително деликатна и трудоемка. От много голямо значение е както квалификацията и опита на човека, така и материалите, с които той работи. Най-добрият съвет, който бих могла да дам, е да си запазите час за консултация на място в съответния салон, който сте си избрали. В нашето студио тя е безплатна и дори можете да присъствате като зрител на такава процедура. По този начин ще добиете ясна представа за начина на работа в салона, хигиената и качеството на използваните материали. Уверете се, че специалистът е сертифициран да извършва тази процедура. Добре поставените мигли трябва да изглеждат подредени и натурални.

При 3D миглите, където обема е по-голям, крайният резултат отново трябва да е максимално естествен. Ако видите повече лепило, слепени заедно мигли или такива с неравности по тях, то тогава задължително трябва да смените специалиста. Друг важен момент при избора е цената. Изразът „Получавате толкова, колкото сте платили”, с пълна сила важи и за поставянето на мигли. В повечето случаи сумата определя качеството. Някои специалисти драстично увеличават стойността на услугата, а други работят на безценица. Не можем да очакваме, че заплащайки ниска цена, ще получим качествена услуга от този тип.

Както вече споменах, това е изключително трудна и деликатна процедура, и всеки уважаващ себе си специалист влага в нея не само материалите, с които работи, а преди всичко своите умения, опит и въображение.


Евтиното изграждане на мигли може само да ни говори за недостатъчна опитност на специалиста, както и за ниско качество на използваните материали. След всяко първоначално изграждане, Вашият специалист трябва да Ви даде подробна информация за начина, по който да се грижите за миглите си. Би трябвало да получите и четчица, с която да може да ги разресвате, за да изглеждат винаги подредени.
 
GRAZIA: Къде се крият рисковете в тази процедура, хипоалергенни ли са продуктите?

Ева: Косъмчетата, които се апликират върху естествената мигла, имат различна дебелина, дължина и извивка, за да може перфектно да наподобят нашите истински мигли. Тук отново стигаме до умението на специалиста, който трябва да прецени кои са подходящите дебелини и дължини за вашите естествени мигли. В моята практика срещам много случаи на неправилна преценка относно количеството изкуствени мигли  и съответно тежестта, която те ще упражняват върху естествените мигли, както и лошото им поставяне. Това автоматично води до травма на естествените мигли. В този случай има голяма вероятност от поява на алергични реакции като подуване, сърбеж и зачервяване на горния клепач.

Друга възможна причина за поява на алергия е материалът, от който е изработена изкуствената мигла. От изключително значение е да не се използват мигли от естествени материали, например така модерните напоследък мигли от норка. Колкото и добре да са обработени тези животински косъмчета, винаги има голям риск от развитие на бактерии върху тях. По същата причина преди години бяха забранени четките за зъби от естествен косъм. Развитието на бактерии върху тях водеше до множество заболявания. Най-безопасни са миглите, изработени от висококачествена изкуствена коприна. Те не са добра среда за развитие на микроорганизми.

Разбира се, стигаме и до причина номер едно за алергична реакция – лепилото, с което се прикрепват към естествените косъмчета. Лепилото трябва да бъде хипоалергенно, да притежава необходимите сертификати и да се съхранява правилно. Специалистът трябва да Ви докаже, че в лепилото, което използва върху вашите очи, няма токсични или канцерогенни химикали. Реномираните специалисти, предлагащи тази процедура, би трябвало да притежават и съпътстващи материали, с които по време на работа да намалят вероятността от появата на алергични реакции. 

 
За да бъдем в крак с най-новите тенденции, от няколко месеца в ES Studio използваме японски противоалергичен гел, улавящ възможните алергени от изпаренията на лепилото, както и завършваща терапия на цялото лице със специален нанотехнологичен спрей. Тези иновации показват впечатляващи резултати дори и при много чувствителни клиенти. Не случайно на няколко пъти споменавам хигиената при работа. Тя е едно от най-важните условия при работа от този вид.

Инструментите, с които се работи около очите, е необходимо да бъдат внимателно стерилизирани преди всяка употреба. От голямо значение е и мястото, където се извършва процедурата. Помещението трябва да е добре осветено, да има възможност за проветряване (заради изпаренията от лепилото), както и наличието на дневна светлина. Тя е от голямо значение за прецизната работа на специалиста. Наличието само на изкуствено осветление, води до много бърза преумора на очите и от там, до намаляване качеството на услугата. От първостепенно значение е комфортът както на специалиста, така и на клиента.
 
 
GRAZIA: Вредят ли те на естествените мигли и каква е дълготрайността, която можем да очакваме?

Eва: За съжаление, по време на консултации, все по-често изслушвам дами, които са разочаровани от тази процедура. Оказва се, че някои от тях са придобили алергия и дори трайно увреждане на естествените мигли. На първо място трябва да се знае, че не всички специалисти са еднакво добри и професионално обучени. Все по-често чувам, че има „експерти”, които са посетили еднодневен курс за мигли или са се обучавали само от YouTube и започват директно да експериментират върху клиентите си. Именно поради недобрата квалификация на голяма част от т.нар. „специалисти”, може много успешно да се навреди на естествените мигли.  
 

Тук е моментът да спомена, че през месец януари 2017 година, студиото ни разширява дейността си и отваря врати за първата Lash Academy в страната. Всички желаещи ще могат да специализират или усъвършенстват уменията си.


Професионалните курсове ще обясняват не само как правилно да се поставят миглите, какво е необходимото количество лепило по време на работа, но и ще обучават специалистите за това каква е структурата на естествения косъм, какви видове комбинации от мигли биха могли да използват на определен тип очи за постигане на максимален ефект, каква хигиена трябва да се спазва по време на процедурата, кои са подходящите продукти и т.н. 
 
Когато миглите са поставени от квалифициран специалист, използвани са само качествени материали и са спазени всички необходими хигиенни условия, по никакъв начин не бихме могли да ги увредим. Ако за миглите се полагат правилни грижи от страна на дамите, те могат да издържат до 3 месеца, колкото трае и живота на естествената мигла. След като падне естествената мигла, с нея пада и изкуствено залепената. По тази причина е необходима ежемесечна поддръжка, при която се добавят допълнителни мигли върху новоизрастналите косъмчета.

Очаквайте продължението, за да разберете всичко за техниката "микроблейдинг"...
 


Момиче като ураган - какво не знаем за Гери-Никол...още>>

Подмладяване без ботоксмисия възможна...още>>

Тайните на звездите за секси поглед. Какво ново?...още>>

Хитови тенденцииот Георги Петков и Антония Йорданова...още>>

Pink Friday от Avon стартира. Намаления до 70%...още>>

Taft на 60Празнуват с нова гама продукти...още>>

За гладка кожа през есента  Шест формули за успех...още>>

Силата на розатаот Рефан България...още>>

Аромат в райе от Marc Jacobs, разбира се.....още>>

Модел за подражание- тайната на Лили Олдридж...още>>

Аромат или бижуНовото плодово-флорално изкушение...още>>

IsaDora Volume Mascara 2.0 Мигновено придава наситен обем...още>>

Николета Лозанова от името на „Рефан” награди  Елена Кучкова е новата "Мис Плеймейт...още>>