Бременност и детско здраве
 Хормоните при бременност и емоционалният свят на детето – акценти във форума на Puls.bg „Форум бременност и детско здраве“

Най-големият форум у нас, насочен към бъдещи и настоящи родители, е на 13 и 14 май в Sofia Event Center. Събитието, организирано от здравния сайт Puls.bg, ще даде актуална информация по важните въпроси, свързани с бременността, раждането и отглеждането на детето. Входът на „Форум бременност и детско здраве“ е безплатен. Водещи медицински специалисти ще споделят опита и знанията си, като в събота, 13 май, темите ще бъдат насочени към бременността и раждането, а в неделя, 14 май – към грижите за новороденото и здравето на детето. Всички участници могат да задават въпроси към лекторите.

Бременността и хормоналната пренастройка в организма, както и очакваните оплаквания, са във фокуса на лекцията, която ще даде старт на форума. По темата ще годори д-р Веселина Яначкова. Стоматологът д-р Цветелина Дучева ще обърне внимание на най-честите проблеми, свързани със здравето на венците и зъбите по време на бременността.

Панел „Раждане“ ще подготви бъдещите майки за важния момент с ценни съвети от акушерката Елена Василева и акушер-гинеколога д-р Мария Юнакова. Председателят на Алианса на българските акушерки Емилия Казълова ще разкрие предимствата на раждането с акушерка, а бъдещите родители ще получат и ценна информация за възможностите за даряване или съхранение на стволови клетки.

Новороденото е във фокуса на лекциите в неделя, 14 май. Сесията ще открие неонатологът д-р Радка Масларска, а Йонка Петкова от Алианска на българските акушерки ще даде полезна информация за грижите, които трябва да се полагат за новороденото след изписването.

Темата кърмене отново ще има силно присъствие на форума. Тази година Д-р Виолета Божилова и д-р Младен Младенов от Първа АГ болница "Св. София" ще обърнат специално внимание на мастита.

Важна тема е и детското зрение. Кога за първи път трябва да се планира консултация при очен лекар ще стане ясно от лекцията на д-р Григор Лалов. Всичко за никненето на зъбите при бебетата посетителите ще научат от д-р Таня Барашка. Специална тема ще разгледа и етапите на нервно-психично и физическо развитие при детето от 0 до 3 г., а лектор е д-р Йордан Георгиев.

 Панел „Емоционалният свят на детето“ е в ръцете на изявени психолози. Етапите на ранното детство ще разгледа Валентин Стоилов. За съня на децата ще говори Светлана Димитрова, а дали децата променят динамиката на семейните отношения ще коментира Деница Банчевска.

 По време на форума ще станат ясни победителите в класацията на Puls.bg „Специалистите, на които имам доверие“, а корицата на наръчника ще покаже кой спечели конкурса Фото Puls. За посетителите са предвидени и много награди в томбола. Организаторите на „Форум бременност и детско здраве“ от Puls.bg отново са предвидили детски кът, зона за кърмене и зона за повиван на форума. Традиционно събитието включва и изложбена част с най-новите продукти и услуги в помощ на настоящите и бъдещи родители.

 Шестото издание на „Форум бременност и детско здраве“ се провежда с подкрепата на: Cryo Save, Philips Avent, Mutsy, Медицински комплекс „Д-р Щерев“, Дентална клиника „Medical Dent”, Биорегенерация, Dove Baby и Дентална клиника „Петър Дучев“.

 В подкрепа на хората с Хемофилия!...още>>

Жана с нов проектДокрай e ново начало за Жана Бергендорф...още>>

Великден до Света ГораЗапознайте се с Eagles Palace ...още>>

Коледа на технологиитеТри супер подаръка от LG...още>>

Коледен шопинг - както никога досега...още>>

Големи емоциис новия Satellite Click Mini...още>>

Класическа мисия на 9 вече печелиш първите си награди...още>>

С крилаНепреклонни пред спънките...още>>

Ведическо приключение Матер алу таркари...още>>

Водещи с каузаСветовният бъбречен ден...още>>

За честта на фамилиятаКазахте най-важното „Да“ в живота си...още>>

Един топъл обяд Благотворителната инициатива стартира през 2002...още>>

Млечният пътС разнообразието си от видове, вкусове и форми сиренето...още>>