Обгрижена с любов
Ива Софиянска-Божкова блести от корицата
Най-големият приоритет в живота на Ива Софиянска-Божкова са семейството и работата й, а умението с лекота да влиза в сърцата на хората около себе си я превръща в едно от най-харесваните лица от телевизионния екран.

Усмихната и целеустремена, Ива е жена, която обича вниманието, но и вниманието обича нея. Не е от хората, които се вглеждат особено дълго във вътрешния си свят или прекарват много време в самоанализи - тя предпочита да живее живота си, вместо да мисли за него. Това може би се дължи на факта, че от малка е все в центъра на събитията - като една от трите дъщери на Стефан Софиянски тя винаги е попадала сред актуалните на деня - и в политиката, и в шоубизнеса. По стечение на обстоятелствата съпругът й - Антон Божков, също е дете на известни родители и като цяло - целият й живот по някакъв странен начин е обвързан с наследствеността. Една от рубриките й – „Говори с Ива” в сутрешния блок е посветена именно на тези личности - по-млади или по-стари, но задължително с фамилна история и популярни родители. Често споделя, че гостите й пред камерата вероятно й се доверяват повече, именно защото споделят сходна история. Сега се е отправила на ново телевизионно приключение - обща рубрика с Мон Дьо - "ЗАПЕЙ, БЪЛГАРИЯ" по НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ, а ние нямаме търпение да поговорим за нея, както и за всичко останало в живота й:


Здравей, Ива, новият сезон в телевизиите вече започна и ти имаш нова рубрика – „Запей, България” заедно с Мон Дьо - как се спряхте именно на този формат - той много напомня на Carpool Karaoke с Джеймс Кордън?
Това е една наша мечта от много години. С Мон Дьо сме много близки в живота. Ходим заедно на работа и когато се качим в колата, правим точно това. Пеем с пълно гърло, обсъждаме какво се е случило по света, какво сме закусили, как сме си прекарали вечерта, какво сме видели, какво ни е направило впечатление. Разбира се, харесваме много Джеймс Кордън и не бихме посмели да се сравняваме с него. 

По какво си приличат и по какво се различават двете - освен по водещите и по средата, разбира се?
Ние обсъждаме с гостите си актуални теми от деня. Какво се е случило по света. Какво вълнува тях... как изглежда светът и случващото се в него през очите на гостите ни. Свикнали сме подобни интервюта да се взимат само от политици. Ние представяме света през една различна гледна точка, тази на популярните личности в България. 

Всъщност ти се занимаваш с телевизия от 16-годишна, когато беше водещ на Мело ТВ Мания - тогава ли се роди любовта ти към ефира?
От дете много се вълнувах, когато камера или фотоапарат седеше пред мен. Изобщо, публика ми дай на мен. Дълго време посещавах театрална студия „Игра” с ръководители Петър Върбанов и Веселин Калановски. Направихме и две представления. С голямо вълнение посещавах часовете и представяхме пиесите. Покрай   родителите ми, срещите с камера бяха  чести и знаех, » че това е нещо, с което искам да се занимавам. 

Кое е най-значимото нещо, което си спомняш като усещане от първия ти допир с телевизията?
Като водеща в Мело ТВ Мания най-ясно си спомням адреналина от предаванията на живо. Нямаш право на грешка. Трябва да предадеш информация на зрителите и имаш право само на един опит. 

Четох едно старо твое интервю, в което казваш, че искаш да се занимаваш с актьорско майсторство и семейството ти те подкрепя в тази твоя надежда - защо се отказа?
Журналистиката и телевизията ме привлякоха. Според мен има много общо между двете - публиката, камерата. Театралната студия и годините, прекарани в НАТФИЗ определено са ми дали много и ми помагат много и сега в работата. 

Ако погледнеш назад, кое е най-същественото, което се е променило в теб от, да речем времето, когато беше на 16 г., досега?
Сигурно съм пораснала, но аз не съм човек който се вглежда в себе си, и не си задавам такива въпроси. Иначе в живота ми има много промени и нови неща оттогава насам -  семейството ми, децата, срещата с мъжа ми,  образованието, работата ми. 

Как те промени майчинството - и промени ли те въобще?
Не знам как да ти отговоря на този въпрос -  не си падам по самоанализите и клишетата, затова ще ти кажа просто - майчинството направи живота ми по- щастлив. 

От какво никога не би се отказала?
От семейството ми и от шоколада. (Смее се.) 
цялото интервю прочетете в новия ни бройМария Игнатова на max"Вярвам в енергията и интуицията...още>>

На борда на спасениетос д-р Гари Паркър...още>>

Гатака? Просто генетика...още>>

Да помогнем на една майка!.Ева се нуждае от вашата помощ!...още>>

Мечти в цвят корал...още>>

Лято в Пирин- защо да не опитаме...още>>

Бионсе взривява светаR’n’B кралицата –  ексклузивно за семейството...още>>

Време е за промянаВ България често говорим за изоставени деца...още>>

Камерън ДиасНе се нуждая от мъж и дете, за да бъда щастлива...още>>

Man on the Moon...още>>

Гръцка фиеста с ouzo paraliaТрадиционните цветове на южната ни съседка – синьо...още>>