Поглед отвисоко
Мястото на звездите
Често си говорим за Лондон като едно от местата, най-вдъхновяващи за всички модерни хора. Градът, който сме описвали като романтичен, хаотичен, традиционен и толкова, ама толкова нетипичен, е събрал в себе си онова многообразие, което вдъхва живот на всеки посетил го. Многото му лица будят у нас различни емоции – понякога се отнасяме с въздишки по малките улички на Нотинг Хил, а след това крачим с високо вдигната глава и притаен дъх по улиците на Knightsbridge, където на всяка крачка виждаме лукса, точно такъв, какъвто винаги сме си го представяли. Не бихме могли да дадем по-добро определение за изтънченост, от това, което дава един хотел, който сякаш в годините се е превърнал в една от най-основните точки не само в тази лъскава част от Лондон, но и в целия град. Jumeirah Carlton Tower е мястото, което може да припомни на всеки, че моментите на възхита – като онези, които сме виждали по филмите – се случват съвсем естествено и неочаквано, защото кой би очаквал, влизайки в лобито на хотел, да види там дама, облечена изключително елегантно, която да свири на арфа. Да, такива неща са напълно възможни в 5-звездния Carlton Tower, място, събрало много история и истории, които някоиимат привилегията да разказват от първо лице. 


Районът на блясъка
Така бихме описали Knightsbridgе, смятан за може би най-скъпия район в Лондон... за да живееш там, ти трябват поне няколко милиона в банковата сметка, не, не преувеличаваме... Въобще този район е домът на най-луксозните брандове, които съществуват. Малките улици с типичните за Лондон тухлени къщи пък са пълни с посолства на най-различни държави. Излишно е да поменаваме, че един от най-популярните шопинг центрове в света се намира точно на 5 минути пеша от Jumeirah Carlton Tower – Harrods. Построен преди 184 години, този фешън и бюти рай привлича не само туристи от цял свят, които искат да се снимат пред легендарната сграда, но и най-богатите хора в света, за които не е проблем да излязат от магазина с охрана, която да носи вместо тях огромните хартиени пликове с надпис Chanel или Dior. На крачки от хотела, който е наш главен герой, се намира и Harvey Nichols, за всички, които обичат да не се ограничават само с една опция. Всичко това е буквално на стъпки от входа на Carlton Tower, който се намира на Sloane Street точно срещу забележителните градини Cadogan Place, където приказни скулптури сякаш живеят свой собствен магичен живот сред цветята и дърветата. 


Съвсем логично
Няма и капка съмнение, че щом една сграда се намира точно в Knightsbridgе, тя е изключително 
важна, особено ако е и толкова висока, колкото е тази на Jumeirah Carlton Tower. Извисявайки се над 3-4-етажните романтични къщи с червени тухли, сградата на построения през 1961-ва хотел прави достатъчно силно впечатление дори отдалеч. Историята й е наистина богата, като започва много преди хотелът да бъде сътворен от архитектурната мисъл на Майкъл Роузнауър, като една обикновена идея. Идеите обаче често довеждат до нещо голямо и така се случва с най-високия за времето си хотел в английската столица. Днес под ръководството на Jumeirah Hotels and Resorts, верига хотели със седалище в Дубай, Carlton Tower има 216 стаи, от които 58 луксозни апартамента. След реновацията си хотелът получава своето неповторимо излъчване от интериорната дизайнерка Куан Чу, чиито компания и креативна мисъл стоят зад дизайна на една от най-популярните сгради в света Burj Al Arab в Дубай, и от дизайн студиото Lynne Hunt London. Те създават обстановка, която смесва модерното с удобното, като всичко е изключително посветено на идеята за технологичността като част от нашето усещане за комфорт. В луксозните апартаменти огледалото в банята се превръща в телевизор, саунд системата е направена така, че музиката да се чува идеално във всеки ъгъл на стаята, а от едната страна на леглото се намира голяматонколона, която работи в синхрон с телефона, таблета или лаптопа.  И всичко това в комбина ция с невероятна гледка над Лондон. Височината на Jumeirah Carlton Tower дава възможност хотелът да предлага на гостите си изглед като никой друг в обстановка, изградена от естествени цветове и многообразие на сиви нюанси плюс лампи, огледала и аксесоари, които украсяват стъклените плотове и маси. Освен гледката, безпогрешния дизайн и технологичното ориентираното пространство, хотелът може да се похвали и с един от най-добрите бюти и здравни центрове в цял Лондон – The Peak Health Club & Spa в комбинация с голф симулатор и 20-метров остъклен басейн. За запалените по здравословния начин на живот пък е създаден The Club Room, мястото, където всеки може да се наслади на здравословни храни и напитки. На първия етаж пък, малко встрани от великолепното лоби, което сякаш е сърцето на петзвездния хотел, се намира The Rib Room Bar & Restaurant, чийто дизайн е създаден от Мартин Бруднизки с мисъл, ориентирана към съвременния интериор и британската изисканост. Ресторантът предлага огромна селекция от алкохол, като само вината са над 450... и това ако не е впечатляващо!Четете още на страниците на GRAZIA април


Жена на годината 2018Ето ги победителките...още>>

EVA на 20!Честит рожден ден...още>>

Ти си уникаленТи си 1от50...още>>

Унисекс ароматите Тренд в света на парфюмите...още>>

Подкрепете REFAN за приза "Любима марка...още>>

SUN CARE PERFECTION от REFAN...още>>

Аромати на ценителиREFAN TEMPTATION BLEND...още>>

Музикалният бунт Петя Алекса срещу фалша...още>>

REFAN с приз конкурентен и ефективен бизнес...още>>

FOREVER 21 представяколекцията KENDALL + KYLIE...още>>

Събуди кожата сиСъс серията Youthful Perfection ...още>>

СПЕКТАКЛИ НА ТЕАТЪР АЗАРЯН С ДВЕ НОМИНАЦИИ ЗА АСКЕЕР...още>>

Полет в изкуството ...още>>