Оригиналното издание на GRAZIA излиза за пръв път през 1938 г., за да се превърне в едно от най-четените женски списания в родината си Италия, както и едно от най-силните заглавия на издателска къща Mondadori Press в Милано. Оттогава до днес имаджът му се е променял многократно, в зависимост от предизвикателствата на времето и читателските вкусове.

Българската GRAZIA, собственост на Атика Медия България, е месечно издание с 35 000 тираж. В таргет групата на списанието са жени на възраст от 18 до 40 години от градски тип – добре образовани, с амбиции за кариера и познания в областта на новите технологии. Жени, които умеят да се грижат за себе си и семейството си. Момичета, които експериментират, любопитни са и са отворени за нови запознанства.

Вече близо осем години GRAZIA е списание с утвърдена таргет група, постоянно развиваща се формула и гъвкава структура. Темите са разпределени балансирано, безпристрастно и са съобразени с интересите на читателката. Преимущество се отдава на модата и красотата, с акцент върху нещата, които се случват в момента.

GRAZIA работи за читателката, като я кара да се чувства част от едно своеобразно елитно общество, което залага преди всичко на женствеността. И на идеята за младостта, която не зависи от възраст и предразсъдъци.

Поля Александрова – главен редактор
Вече седем години оглавявам екипа на българското издание на списание GRAZIA. Влюбих се в работата си почти мигновено, благодарение най-вече на страхотния екип от хора, с които избрахме заедно мисията на неподправената грациозност в България. Завършила съм право и съм специлизарала журналистика, а модата, дизайнът, музиката, киното и изкуството са мои приятели в това необикновено пътешествие. Кариерата си стартирах като радиожурналист, преминах през предизвикателството да отразяваш събития онлайн, но намерих истинската любов именно в списанията. Като дете мечтаех да обиколя света, а като пораснало момиче срещнах своя категоричен партньор в това „престъпление” - съпруга ми Ники, с когото никога не спираме да планираме следващото ни голямо пътуване. Азия е континентът, където ще се връщам винаги, а като топ дестинации определям Ню Йорк, Шанхай и Бейрут. Обичам да правя снимки по време на пътешествията си – хоби, което реализирах в самостоятелна фотографска изложба през 2010 г., посветена на магията на уловения момент, и озаглавена простичко – FLASHSPOTTING. Вярвам в интуицията си и определям себе си като разхвърляна мечтателка, която постоянно се опитва да сложи ред в живота си. Може би затова бюрото ми, макар и във вечен хаос, е отрупано с отметки за това какво ми предстои и къде трябва да бъда в конкретен момент. Гледам на света мултикултурно, а толерантността и балансът в отношенията с хората са ценности, пред които винаги свалям шапка. Макар рядко да нося шапка!

Стефка Паунова – заместник главен редактор
Ако е вярно, че случайността е другото име на Бога, то срещата ми с GRAZIA е една щастлива случайност, която внесе в „биографията ми“ не просто 7 години професионално развитие, а съвършено нови посоки, невероятни приятелства, истинско вдъхновение, съчетано с упражнения по стил, и разбира се... много думи... Именно любовта ми към думите ме накара да се впусна в дебрите на филологическото образование и отново заради нея години наред се разхождах като freelancer из многостранните пътеки на превода – художествен, публицистичен, филмов... Докато не стигнах до място, на което ми се прииска да остана – отново заради тях, думите на хората около мен, които всеки ден ме провокират да откривам света по нов, различен начин. И макар в работата си често да се фокусирам върху формални неща като пунктуация, словоред, структура, дълбоко в себе си вярвам, че положителният заряд е онова, което превръща думите в най-силното оръжие на красотата... след червеното червило, разбира се.

Ива Парлакчиева – редактор мода и красота
Казвам се Ива Славчева и съм тази, която определено може да се похвали с много късмет! Родих се в семейството на най-страхотните хора на Земята - научих първите уроци по стил от майка си, която и тогава, и сега, ми повтаря, че един добре скроен блейзър, красива чанта и висок ток са все неща, които отварят вратите на доброто впечатление навсякъде и по всяко време. След години в трескаво следване на модни тенденции, бързо завършване на бакалавърска степен по логопедия и магистратура по електронни медии, работа в списание Eгоист, както и за онлайн платформата за стил ViewSofia, през 2009 г. приех ролята на моден и козметичен редактор на списание GRAZIA. През последните 3 години летя на крилата на топ тенденции, топ ревюта, фантастични козметични новини и вдъхновяващи срещи с топ специалисти в областта - и вярвам силно, че красотата може да спаси света - защото тя е в отношението към себе си и другите, в топлината на лицата ни, и… в любовта!

Kристина Гочева - моден редактор
Завършила съм журналистика и преди десет години се върнах от Рим, за да се гмурна в дълбоките води на прохождащите тогава лицензионни модни издания. Бягството от условностите на дескредитираната журналистическа професия ме накара да избера своя тих пристан сред модата и красотата. Започвала съм от кота нула списанията Grazia, OK!, Amica, Harper's Bazaar. Работила съм като моден и козметичен редактор. Знам за света на списанията в България повече, отколкото бих искала, но това не ми попречи да се завърна за втори мандат в Grazia, защото вярвам, че дори и да се случи да се провалиш, е по-добре да е в нещо, което обичаш, отколкото да си успешен в нещо, което мразиш. Възприемам модата като история за сътворението с отворен край, а колкото по-добре умееш да я разкажеш, толкова повече хора ще ти се доверят. Знам, че един мълчалив кадър казва повече от думите. Обичам всичко, което е просто – италианската кухня, отношенията, класата на изчистения силует. Опитвам се да мина през живота обичайки, а не страхувайки се! Винаги си припомням любимата мисъл на маестро Армани: „Хубавите неща не се купуват, те се намират, а това иска време“. Затова си пожелавам повече време за хубави неща!

Силвия Канин - редактор
Често си правя някакви равносметки и наистина се опитвам да се отуча от този неприятен навик. Равносметка за Нова година, за пролетта, за изминалото лято, равносметка за четирите ми години в университета, равносметка около рождения ми ден. Скоро си направих една, ей така просто, защото е неделя, а неделите винаги са ми са се виждали някак много особени. Оказа се, че макар вече да ми е ясно, че животът не се случва като в романтична комедия, колкото повече време минава, толкова повече успявам да оценя красотата във всеки момент. Все още не мога да плувам и да карам колело и за четири години, през които живея сама, не се научих да бъда добра домакиня. Бях почти премазана, но неописуемо щастлива на концерт на Бионсе, пропуснах този на Роби Уилямс (докато пиша това на листа с надпис РАВНОСМЕТКА правя една много грозна физиономия ). Не си направих татуировка, не се научих да играя покер и да довършвам всички книги докрай. Сближих се с някои от колегите ми от университета, поправка – не с някои, а с най-готините! Не искам да пропусна да споделя какво написах на края на листа: работя това, което винаги съм искала, а прекрасните хора от екипа на GRAZIA правят деня ми в офиса прекрасен и изпълнен с усмивки… Обичам ви и мисля да ви купя голяммм шоколад в понеделник!

Златина Георгиева – лайфстайл и фоторедактор
Вече 4 години съм част от екипа на GRAZIA и вече четири години продължавам да бъда най-младият играч в отбора. Сигурно затова често си удрям главата в стената в търсене на отговори по социални теми, а вместо тях изникват въпроси. Въпроси, които ме отвеждат при вдъхновяващи, търсещи и променящи се хора, хора с мечти, които вярват в себе си и са готови да преобърнат света. И съм истинска късметлийка, защото имам щастието да работя с такива личности. Вярвам в добрия край, но и в доброто начало, каквото в професионален план за мен е списание Grazia. Вярвам в доброто у всеки човек, виждам наполовина пълни чаши по пътя си, събуждам се с целувка от любимия и никога не мога да устоя на шоколад с лешници.

Биляна Георгиева – редактор специални проекти
Родена съм през далечната 1984 година в София. Като малка бях доста палава, имах много двойки и мразех да чета. Обичах да играя пред блока, да карам колело с приятели и да крада дини през лятото. Чупила съм си двата крака, двете ръце и носа. През 1998 година всичко се промени. Влизайки в Класическата гимназия, станах послушна, ученолюбива и започнах да чета книги. Прочетох „Под игото“ три пъти, но не защото не го разбрах първия път, а защото взе, че ми хареса. След школата на НГДЕК, ме пое Софийският университет и философията. Все още не съм си взела държавния изпит, но моята астроложка каза, че другата година – 2012, ще се дипломирам. Влязох в медиите преди 11 години, когато станах редактор в предаването на Ники Кънчев – „Купон на изток от Рая“. Сега имам собствено предаване по Дарик радио, което водя с моя най-добър приятел – Нико. В списание GRAZIA съм от шест години и се надявам да остана в екипа още дълго време. Защо?!? Защото хората, с които работя са прекрасни и всичко се случва с лекота. Обичам дългите рокли, обувките на висок ток, сушито, заведенията в Барселона, атмосферата на Рим и малките улички в Лондон.

Мария Станчева – редактор общество
Обичам шоколад и банани, не мога да пея, нито да шофирам, не пуша, винаги съм готова за танци и за среща с приятелки, искам да имам шимпанзе, което ще кръстя Пепър. Това е много малка част от моята вселена. За останалото трябва да се срещнем лично, по възможност на чаша вино. Ако не успеем, прочетете някой мой текст – между редовете са усмивката ми, пъстрите очи и усещането ми за света и всичко в него. От 17 годишна мечтаех именно за това – да пиша. В мечтите си съм по-смела отколкото в действията, макар постоянно да чувам, че трябва да внимавам какво си пожелавам, защото можело да се сбъдне. Само че аз не внимавам, а мечтая. Вярна на този принцип преди време си пожелах да стана част от екипа на списание GRAZIA. И тази мечта стана реалност. Не знам дали е въпрос на късмет или на провидение, може би по малко и от двете. Но имах щастието да попадна сред хора, които ме мотивират да давам най-доброто от себе си и изпълват деня ми с усмивки. Работа и удоволствие не трябва да се смесват, напълно съгласна съм с това, затова пет дена в седмицата залагаме само на удоволствия, които на други места наричат работа.

Елена Терзиева – графичен дизайн и артдиректор на списание ОК!
Имало едно време ателие, отрупано с маслени и темперни бои, лакове, разредители... Мъж и жена... и там започва всичко... 9 месеца по-късно, на изпъстрен в цветовете на дъгата свят, се появявам аз... не знам дали с крясъци и рев, но предполагам... След още 19 години пътят ми продължава по пътеките на Нов Български Университет, където уча графичен дизайн и след още... не знам колко, се появявам в една стая, където един много весел мъж (бел. ред., артдиректорът Кирил Кирилов) ме разпитва за жизнения и, разбира се, професионален опит, който имам. И след още 5 дена вече съм част от екипа на най-готиното списание в България – GRAZIA. Толкова пъти използвах думите “не знам”, че започвам да се замислям, какво знам... май не много. Знам, че обичам хората, с които работя, музиката, танците, кучето ми и... още нещо...

Краси Лекова – графичен дизайн
В усмихнатия и грациозен екип на списание GRAZIA съм от втория брой на изданието, което успя да се наложи, утвърди и докаже като жена № 1 на медийния пазар. Обичам пътешествията, които оставят спомени и спомените, които приличат на пътешествия. Балансирам между работата и семейството си с голяма лекота, за която основни виновници са доброто настроение в офиса и сутрешното кафе. Преди да се кача на борда на модната совалка GRAZIA съм работила дълги години във вестникарски комплекс „Родина“, където като клиенти са преминавали столични ежедневници и списания.Завършила съм техникума по фотография и полиграфия „Юлиус Фучик“ и вярвам, че визията може да разкаже една история, така че в нея да се видят дори невидимите думи. Дългогодишният опит в печатарския бизнес ме научи на много неща, но като че ли най-важното, което остава, е посланието: „Добрият човек е като добрия графичен дизайн – винаги изненадва с подобрения!“

Елица Уливерова-Райкова - графичен дизайн
Завършила съм Текстил в Художествената Академия, но последните 8 години работя като графичен дизайнер. Обичам дълги разходки в парка с кучето, мързеливи следобеди с книга в ръка и уикенди на сърф или ски с любимия мъж.
Аз съм най-новото попълнение в чаровния екип на GRAZIA.
Кирил Кирилов – арт директор
Обичам залезите на Ибиса, обичам фънки хаус, обичам изумрудено море прегърнато от топъл пясък, аромата на мента, луната и приятелския смях... Обичам вкусовете на Италия и италианския дизайн, Моника Белучи с червена рокля Valentino, цветовете на японска вишна, новозеландски совиньон блан... Обичам усмивките, заобикалящи ме всеки ден и пътеката довела ме до тях, защото обичам това, което работя и работя това, което обичам.

Явор Толовски - груп мениджър продажби
В списание GRAZIA съм от 4 години и половина. Никога преди това не съм се занимавал с реклама. Винаги съм обичал да приемам предизвикателствата и това е една от причините да успея да се адаптирам много бързо в новата обстановка. Обичам много работата си, колегите си, клиентите си, и, не на последно място, семейството си. Опитвам се да балансирам между работните задължения и личния живот. Много пъти времето не достига, но всички знаем, че няма невъзможни неща. Моята страст е музиката, събирам я вече повече от 20 години на различни носители, като започнем от пиратските касетки преди години, минем през MP3, DTS, DVD и стигнем до грамофонните плочи. Харесва ми да пътувам по света и съм в състояние супер безразсъдно да си дам последните пари за някоя плоча. Слава богу никога не съм имал проблеми по митниците, макар да предполагам, че изглеждам странно с 10 или повече кила плочи в очите на някой митничар. Обичам честните и коректни взаимоотношения и винаги се опитвам да се придържам към тях. Смятам, че цивилизацията ни е започнала нова ера в развитието си - време е да извадим на преден план доброто в себе си, което съществува във всеки един от нас, но поради различни обстоятелства много не смеят да го направят. Искам да постигна нещо голямо, което да оставя за идните поколения, но в момента все още продължавам да го търся.

Мария Комитова - старши мениджър продажби
Сърцето ми е поделено на две страни - Полша и България. Обожавам автентичните коледни празненства в католически обичай с безчетната ми полска рода. Родена съм тук, но съм проговорила на полски и когато българските ми лели са ме щипали по бузките, съм се чудела какво ми говорят. Черпя моята енергия от двете ми прекрасни деца Барбара и Себастиян, които постоянно ме изненадват с нещо ново. Вече са ученици и ангажиментите с тях стават все по-сериозни, но не пропускаме случай да пътуваме - цялото ни семейство обича да се качи в колата и да извадим картата с въпрос: "Накъде?". В професионален план работя в бранша над 13 години, а днес ежедневно се сблъсквам с предизвикателството "продажби". Важни за мен са колегите, атмосферата и интересните събития, които посещаваме, както и близкия контакт с клиентите. Усмихната, енергична, танцуваща, винаги позитивна и в движение. За повече подробности проверете зодия Овен - всичко съвпада!

Галя Ковачева - търговски директор
Работя за GRAZIA от първите броеве на списанието и с него израствахме заедно по пътя. Това е една споделена любов. Обичам и списанието, и екипа, който седи зад него. Работата ми е свързана с презентация и продажба на рекламно пространство. Играта за спечелване на клиента e изключително интересна, от първата до последната стъпка. В условията на криза предизвикателството е още по-голямо, а успехите - още по-сладки. В офиса, както и извън него, съм обградена само от приятели. Работата е част от моите удоволствия и ме прави щастлива. В свободното си време обичам да ходя на фитнес, да се забавлявам, да измислям нови проекти, да чета книги и списания. Четенето ми е страст. Имам дъщеря на 12 години, която обожавам. По природа съм позитивна, толерантна, с любов към детайла и малко над нещата – в моята си система Водолей.

Овен
21.03-20.04

Добрите условия през месец август ще ви поднесат възможност за активна работа. Месецът е подходящ, за да по-стигнете...

още>>