Дизайнери

Креативността за тях е начин да се изразят и да отправят скритото си послание към света, а в него ние откриваме себе си и стила си

Антония Йорданова

Knapp

Характерен персонаж със собствен почерк, който умело пренася идеите си от скици и материи върху моделите на Knapp от 2010 г. насам. Бранд, който приветстваме заради артистичното послание, което отправя в родното модно пространство. Дрехите на Knapp носят настроение и конкретна концепция и тема всеки сезон. През 2017-а колекцията Knapp Bridal безусловно остави своята следа в историята на българската сватбена класика по категорично стилен и запомнящ се начин.


Сара Хирш

Sarah Hirsch

Определяна е като дизайнер-супергерой, защото материализира идеите на своите клиенти с помощта на потоци от цветя и коприна. Наполовина ливанка, но с български нрав, дизайнерката е извървяла дълъг път, докато създаде марката, носеща нейното име. Тя е многообещаващ дизайнер, който притежава размах и визия за творенията си, които носят усещане за креативност и индивидуалност. Те приличат на прелестни предмети със собствена душа, които „живеят”, радват и провокират.

Христина Ангелова

Maison TINA

Талантът на Христина Ангелова е потомствен и има късмета да бъде забелязан от журито на Академията за мода, което през 2015 г. й донася приза „Най-добър млад дизайнер”. Maison TINA се вдъхновява от красотата и енергията на модерната жена и предлага класическа линия, изразена чрез живи и богати цветове, първокачествени материи, индивидуална кройка и перфектно изпълнение. В началото на 2017 Христина бе поканена на кастинг като полуфиналист в модното риалити Project Runway в Ню Йорк.

Владислава Тодорова-Вълкова

PLIK

Позната на близките си като Lupo, Владислава е човек на изкуството, професионален музикант пътувал по света, събирал вдъхновения от различни култури, и открил другото си „Аз” в създаването на бранда PLIK. В рамките на Balkan Fashion Week тя представи колекцията си луксозни чанти, бижута и аксесоари в колаборация с PROVOCATIVE. Тази година по време на модната седмица техни модели бяха заснети във фотосесия за GQ Italia и други световни онлайн и печатни издания.

Видео представяне на номинираните дами в категория „Дизайнери“, можете да достъпите ТУК.