Актриси

Всяка от тях дава живот на палитра емоции, а ние – публиката им, оставаме в плен на въздействието от актьорското превъплъщение.

„Кратко видео представяне на дамите може да видите тук – https://www.youtube.com/watch?v=ZtoJVwLnYzs

Ирмена ЧичиковаИрмена Чичикова
Изминалата 2018 г. беше особено успешна за Ирмена Чичикова. Тя бе част от филма „Не ме докосвай” на румънския режисьор Адина Пинтилие, който предизвика истински фурор на престижния немски кинофестивал „Берлинале”. Лентата, която изследва темата за интимността и предразсъдъците, свързани с нея, бе отличена с награда „Златна мечка”. Тази година Ирмена добави към дългия си списък с успехи и роля в последния филм на Станислав Дончев – „Писма от Антарктида”.

Теодора ДуховниковаТеодора Духовникова
Маргарита, Божура, Биляна… Това са част от имената, зад които Теодора Духовникова скрива себе си, за да се превъплъти в поредния художествен образ. Тази година зрителите оцениха таланта на актрисата в лентата „Дъвка за балончета” и в постановката „NeoДачници”, която е носител на „Аскеер” за най-добро представление. В началото на 2018 г. Теодора взе отличието за любима актриса в категория „Филми” на церемонията на наградите „NOVA подкрепя българските филми”.


София Бобчева
София Бобчева
Ролята на Диди в сериала „Скъпи наследници“ направи чаровницата София Бобчева едно от най-разпознаваемите лица в нашия ефир. В края на март тази година актрисата бе отличена и с награда ИКАР в категория „Поддържаща женска роля“ за играта й в постановките „Чаровно лято с неизбежните му там неприятности“ и „Танцът Делхи“. С изявите си на сцената и на малкия екран София доказва, че е в състояние да се превъплъщава както в комедийни, така и в драматични образи.

Деси БакърджиеваДеси Бакърджиева
През последните години русокосата звезда буквално завладя екрана с роли в едни от най-успешните родни тв продукции. Успоредно с работата си в телевизията Деси се изявява и на сцената, зрителите могат да я гледат в постановката „Скакалци” в Сатиричен театър „Алеко Константинов”. Тази година актрисата участва в пети и шести сезон на сериала „Откраднат живот”. Героинята на Деси – доктор Хинова, отдавна е затвърдила своя статус на абсолютна любимка на публиката.