Спорт

Те са талантливи и отдадени на спорта дами, които са достатъчно смели и амбициозни, за да преследват все по-високи върхове в своята кариера

Анелия Карагьозян

колоездене

Национален шампион в категория „Жени елит” в Държавния личен и отборен шампионат по планинско колоездене, дисциплина крос кънтри маратон, Анелия Карагьозян за поредна година доказа, че е най-добрата в женското планинско колоездене като завоюва победата в състезанието „Витоша 100” за трети път. „Зад истинските успехи стоят часове всеотдайна работа “, казва носителката на бронзов медал от най-голямото състезание по планинско колоездене, което се проведе край Букурещ.

Катрин Тасева

художествена гимнастика

От началото на годината досега 19-годишната гимнастичка печели общо 8 медала от европейски първенства, които събират най-добрите в спорта, като грабва дори златен медал във финала на топка от Гран при турнира по художествена гимнастика в Киев. Изключителната мотивация и талант на Катрин й отреждат място в световния спортен елит, където тя стои толкова на мястото си, че не можем да спрем да й се възхищаваме. Пожелаваме на Катрин да продължава да смайва света!

Невяна Владинова

художествена гимнастика

Състезателката по художествена гимнастика Невяна Владинова спечели сърцата ни с впечатляващите си постижения – златен медал на обръч, сребърен на бухалки и бронзов на лента във финалите на Световната купа в Минск. На Летните олимпийски игри в Рио де Жанейро тя бе единствената представителка на България в индивидуалната надпревара. Грацията ни очарова с талант и красота, а ние сме сигурни, че й предстоят още много успехи и, разбира се, бляскаво бъдеще.

 

Станимира Петрова

бокс

Станимира Петрова влезе в историята на българския спорт като първата жена Световен шампион по бокс. Тя завоюва престижната титла на Световното първенство в Република Корея. Европейска шампионка по бокс в категория до 54 кг от София 2016 и носителка на купата от международния боксов турнир „Странджа” за миналата година, Станимира определено притежава боен дух и увереност, което гарантира още много покорени върхове.

Видео представяне на номинираните дами в категория „Спорт“, можете да достъпите ТУК.