История

„Жена на годината“ се провежда за първи път през 2006 година, когато екипът на списание GRAZIA решава, че съвременната българска жена има нужда от публично признание.

През 2018 г. събитието ще се проведе за 13-а поредна година.

 

Грациозното състезание стартира на страниците на списание GRAZIA и завършва с уникална церемония по награждаването на победителките, която събира най-изтъкнатите дами от българското общество, гости, звезди, политици, представители на бизнеса и изкуството… и всичко това завършва с изискан коктейл.

По традиция церемонията, закриваща конкурса, се провежда в края на месец ноември. Събитието събира на една сцена всички номинирани дами в конкурса, а най-добрите от тях си тръгват със специално изработена за конкурса статуетка.

В ролята на водещи на церемония „Жена на годината“ всяка година влизат обичани журналисти, актьори и най-вече хора с големи сърца като Силвия Лулчева, Орлин Павлов, Михаил Дюзев, Гери Турийска, Иван Христов, Дарин Ангелов и други.

Общественият отзвук от церемонията е широк благодарение на активното участие на всички национални печатни, електронни и онлайн медии в отразяването й.