Интернет

Опитът им показва, че няма сфера, в която дамите не постигат успех и техният безупречен нюх за иновации създава благодатна почва за развитие на нови практики у нас

Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова

www.maikomila.bg

Елисавета и Красимира са дамите, които стоят зад суперпопулярния сайт MaikoMila.bg, зад едноименната фейсбук страница с 43 000 почитатели, зад общо 4 деца – три на Елисавета, едно на Красимира, и зад сборника „Да оцелееш като родител”. Двете влизат в ролята на „доброто” и „лошото” ченге, които насочват съвременния родител сред лабиринта от информация в интернет пространството. /Maikomila.bg

 

Евгения Сарафова

www.geograf.bg

Да успееш да запалиш децата по географията – онази, която повечето от нас свързват с трудно разчитане на карти и наизустяване на столици, но да намериш алтернативен начин да я превърнеш в забавление. Това е предизвикателството в кариерата на Евгения Сарафова, съосновател на Географ. БГ. Доктор по Дистанционни изследвания на Земята и планетите, преподавател в СУ, майка и любознателна дама, отличена в престижната селекция на Forbes „30 под 30” през 2016 г.


Мая Златанова

www.findmecure.com

Тя мечтае да намери лек за всяко заболяване. Мая спасява стотици хиляди пациенти чрез уникалната платформа, която създава – FindMeCure. Платформата е безплатна и е място, където всеки може да прецени как, дали и кога да се възползва от иновациите в медицината. FindMeCure предлага достъп до над 50 хиляди отворени клинични проучвания за всички възможни състояния. Мая смята, че е част от поколение, което е двигател на промяната в света. Ние също!

 

Йоана Колева и Ива Цолова

www.jamba.bg

Съдбата ги събира случайно. Оттогава двете са неразделни. Йоана и Ива са създателките на JAMBA Career for all – неправителствена организация за обучение и подбор на кадри с увреждания в България. Платформата свързва бизнеса и хората с различни възможности. От старолатински JAMBA означава опора. Те са подкрепящата и свързваща страна, която осигурява спокойствие на кандидатите (техните JAMBA ГЕРОИ ) и успешно ги подготвят за професионална реализация.

 

Видео представяне на номинираните дами в категория „Интернет“, можете да достъпите ТУК.