Общество

Те вярват силно в себе си и в целите , които са си поставили и мечтаят да отворят сърцата на повече хора за каузата на промяната…

Надежда Дерменджиева, Гергана Куцева и Мира Добрева

Български фонд за жените

Единствената българска организация, която подкрепя неправителствените организации, работещи за правата на жените за постигане на равнопоставеност и за премахване на всяка форма на дискриминация. Зад БФЖ стоят Надежда Дерменджиева, Гергана Куцева и Мира Добрева, които дават гласност на проблеми като домашното насилие и насилието над жени.

Янина Танева

Фабрика за идеи

Момичето с лъчезарна усмивка е съосновател на интердисциплинарната платформа „Фабрика за идеи”, която обединява хора, ресурси и визии за социална промяна. Миналата година Янина заслужено попадна в специалната мисия на Жена на годината 2016 заради проекта „Резиденция баба” – Герои всеки ден, a в тазгодишното издание припознаваме всички инициативи на талантливата Янина и екипа на „Фабрика за идеи“, които дават истинска дефиниция на социалното предприемачество.

Янита Кирова и Ива Лапатова

Смешната лечебница на доктор Куку и доктор Пипи

Точно този „инструмент” избират Яни-
та и Ива, за да подарят истинска радост на най-малките. Те създават „Смешната лечебница
на доктор Куку и доктор Пипи”, като двете посещават болни деца и ги лекуват чрез невъобразимата сила на смеха. Много хора наричат Янита и Ива „медицински клоуни”, а ние ги
наричаме герои, които се борят на страната на щастието и добрия живот.

Мирена Керезова, Мила Люцканова, Никея Петрова, Йоанна Темелкова, Венета Ангелкова, Теодора Лазарова и Максима Боева

Международен студентски театрален фестивал „Данаил Чирпански“

Създателките на първия в България фестивал само за студентски и дипломни спектакли на театрални академии от Европа и света – Мирена Керезова, Мила Люцканова, Никея Петрова, Йоанна Темелкова, Венета Ангелкова, Теодора Лазарова и Максима Боева, са момичета с мисия. С проекта си те не само почитат паметта на любимия си приятел и млад актьор Данаил Чирпански, а и насърчават развитието на таланта на младите артисти, които не познават граници.

Видео представяне на номинираните дами в категория „Общество“, можете да достъпите ТУК.