Общество

Те вярват силно в себе си и в целите , които са си поставили и мечтаят да отворят сърцата на повече хора за каузата на промяната…

„Кратко видео представяне на дамите може да видите тук – https://www.youtube.com/watch?v=VNt-ZzLwylk

Мартина ЙордановаМартина Йорданова
Мартина е съосновател на инициативата „Капачки за бъдеще”. Благотворителната кампания се фокусира върху събиране и рециклиране на пластмасови капачки. Събраните средства се даряват за закупуване на модерни кувьози, от които има особено належаща нужда в малките градове на страната. Благодарение на усилията на Мартина и стотици доброволци третата по ред акция на „Капачки за бъдеще” се проведе с невероятен успех в края на септември тази година.

Любомила КривошиеваЛюбомила Кривошиева
Любомила е основател и управител на фондация „Дивите животни”. Организацията оказва грижа на всякакви пострадали животински видове, както и на осиротели малки. Крайната цел е след лечението те да бъдат освободени в естествената им среда. Дейността на фондацията редовно получава отзвук в социалните медии. Освен че допринася за опазването на природата у нас, Любомила използва своята платформа, за да образова обществеността за специфичните нужди на дивите животни.

Линда АуанисЛинда Ауанис
Съветът на жените бежанки в България чийто председател е Линда, оказва помощ за всякакъв тип интеграция на бежанци, които търсят подслон в нашата страна. Сдружението е основано през 2003 г., но настоящата геополитическа обстановка подчертава необходимостта от неговата дейност. Последната акция на съвета е „Добре дошли в българското училище – 2018”. Кампанията, която се провежда за трета година, осигурява достъп до образование на деца от семейства на бежанци.

Стефка Сарафова-ЗахариеваСтефка Сарафова-Захариева
Стефка е председател на управителния съвет на сдружение „Зачатие”. Вече 14 години първата българска неправителствена организация, посветена на стерилитета, помага на двойки, които искат да станат родители. Упоритият труд се отплаща и към днешна дата всяка промяна в  законодателството, свързана с лечение на фертилитет, се случва с помощта на сплотения екип на сдружението. За Стефка „Зачатие” представлява една обща мечта, от която тя се чувства неизменна част.