Послание във времето

Заедно с нашите партньори и съмишленици от PANDORA ви представяме четири дами, пред чийто талант се прекланяме. С постиженията си те оставят истинско послание във времето.

„Кратко видео представяне на дамите може да видите тук – https://www.youtube.com/watch?v=u1Eh1U4_xok

Pandora

 

 

Мирела ДемиреваМирела Демирева
Тя върви уверено по пътя на големите спортни успехи и печели с лекота множество титли в дисциплината скок на височина. Амбициите на талантливата българка, която тренира в Холандия, са да скача все по-често над 200 см и да завоюва все повече медали за страната ни, а ние сме сигурни, че ще продължи да радва публиката по целия свят. „Изключително приятно е да усетиш, че някой уважава професионализма и труда ти. Винаги, когато видя трибагреника, нещо в мен трепва”.

Нана ГладуишНана Гладуиш
Нечувана борбеност, несломима сила на духа, истинска човешка солидарност и вяра в живота са само малка част от качествата, които притежава една от най-обичаните телевизионни  водещи у нас. Ние, от екипа на списание GRAZIA и PANDORA, се възхищаваме искрено на Нана и сме съпричастни с каузата на нейната фондация „Една от осем”. Сблъсквайки се с едно от най-коварните заболявания на нашето време, тя не спира да помага на жени с нейната диагноза, защото, както казва тя самата: „Искаш ли да се спасиш, помагай на другите”.

Албена Алексиева и Елка КоджабашаеваАлбена Алексиева и Елка Коджабашева
Те са дами с големи сърца и специална мисия – изграждането на балкански център за обучение на служебни кучета за хора с увреждания. Създателките на фондация „Очи на четири лапи” са своеобразни „спасителки” на стотици хора с увреждания в България. До момента във  фондацията с любов са обучени и дипломирани повече от 56 кучета водачи и асистенти, които притежават специални умения и са на разположение 24 часа в денонощието.

 

Доц. Мария СпасоваДоц. Мария Спасова
Името й бе записано в Менделеевата таблица заради цялостния й принос в областта на научните изследвания. Българският учен от института по полимери към БАН бе отличена от Международния съюз по чиста и приложна химия и влезе в историята заради химичния елемент антимон, който се намира под номер 51 в Менделеевата таблица. Най-голямото постижение на доц. Спасова досега е създаването на апарат за нановлакна, които се използват в съвременната медицина, включително за лечение на рак.