Осмотермия: супер овлажняваща процедура за тяло с антицелулитен ефект

Лидия Делирадева 11 ноември 2019

С настъпването на студеното време кожата ни става по-капризна: от сухия въздух от радиаторите в помещенията и резките промени в температурата по нея се появяват зачервявания, започва да се лющи и дори се появяват микропукнатини. Конвенционалните овлажняващи кремове и лосиони за тяло не могат напълно да ни освободят от тези проблеми, те могат да осигурят само временно поддържащ ефект, но нищо повече. Едно от решенията на този проблем е специалната сезонна салонна процедура за грижа за тялото - осмотермия, която обещава не само да премахне проблемите на сухата кожа, но и да ни отърве от целулита, отоците и няколко сантиметра в талията.

Осмотермията е цялостна програма за масаж на тялото, базирана на специалната морска сол и естествени етерични масла, която помага да се възстанови оптималното ниво на насищане на кожата с минерали и да се очисти от токсини. Осмотермията също така ефективно се бори с целулита и мастните отлагания поради факта, че съставът на препаратите включва компоненти, които имат мощни липолитични, антифиброзни и дренажни ефекти.

Запаси от тази лечебна има във Франция. Морската сол се смята за толкова полезна за нашето тяло, че французите особено я ценят, наричайки я „бялото злато”.

Самата процедура представлява час на пълно отпускане и наслада. Първо, смес от фин абразивен скраб с ароматни масла се нанася върху кожата и с нея се масажира цялото тяло. След това върху същия слой се нанася смес от груба сол и още няколко ароматни масла, и кожата пак се масажира интензивно. Целият процес протича в приятна успокояваща атмосфера, с приглушена светлина и успокояваща музика. След няколко етапа на нанасяне на ароматните масла, тялото се увива във фолио, покрива се с дебело одеяло, включва се функция за леко загряване на масажната лежанка и така се почива 20 минути.

В този момент вие вече сте толкова отпуснати, че има вероятност да заспите. След необходимото време, вземате душ и отмивате всички нанесени смеси.

Веднага след процедурата в тялото се усеща приятна лекота - от стъпалата до върха на главата. Много приятно усещане. Кожата става толкова гладка и кадифена, че не можете да спрете да ù се наслаждавате. Изненадващо, но след първата сесия осмотермия тялото е леко стегнато, текстурата на кожата става по-равномерна и еластична. Специалистите отбелязват, че след пълен курс на такъв масаж обемът на тялото може да бъде значително намален: в кръста, ханша, по ръцете и корема.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA