KFC пусна хапки и крилца от изкуствено пилешко месо

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 29 август 2019

Изкуственото месо става все по-популярно. Зеленчуковите бургери вече могат да бъдат дегустирани на борда на самолети и в ресторантите на Burger King. И сега KFC планира да включи в менюто си изкуствено пиле от Beyond Meat.

Засега това е само еднократна акция. Тя се проведе на 27 август във веригата ресторанти, която се намира в Атланта, Джорджия. На посетителите бяха предложени пилешки хапки и пилешки крилца от растителен заместител на месото.

Всеки желаещ можеше да опита безплатно изкуственото месо или да закупи цяла порция.

От Beyond Meat твърдят, че аналозите, които произвеждат, са неразличими по вкус от истинското месо и са насочени специално към месоядците. Продуктът, наречен Beyond Fried Chicken, не прави изключение.

KFC

Ако отзивите на клиентите са добри, KFC ще обмисли и по-мащабни акции. Може би в обозримо бъдеще изкуственото пиле ще се появи във всички ресторанти на мрежата. Това е чудесна новина за онези, които твърдят, че консумацията на месо не е добра за здравето и за околната среда. Ако хората получават необходимите хранителни вещества не от месото, а от растенията, това значително ще намали емисиите на парникови газове и стреса върху почвата, твърдят още те.

Дали е така и дали наистина хората, които предпочитат истинското месо ще бъдат ограничени в консумацията му, бъдещето ще покаже.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA