Кралска афера: историята на Джако

Племенникът на краля на поп музиката - Джафар, влиза в образа на чичо си в нов филм.

Тита Найденова 31 март 2024

Фотография: Instagram; Profimedia

Не е това, което си мислите, защото в тази история не са замесени аристократични особи, а единственият крал на поп музиката – Майкъл Джексън.

След дългогодишно обсъждане и преглеждане на десетки сценарии, свързани с живота и музикалната му кариера, продуцентската компания Lionsgate се спря на предложението на сценариста Джон Лоугън и екипа на режисьора Антоан Фукуа.

Голямата изненада в продукцията обаче се оказа изпълнителят на главната роля, защото след мъчителен кастинг изборът пада върху племенника на покойната музикална легенда – Джафар Джeксън. 27-годишният актьор е син на малкия брат на Майкъл – Джърмейн, и е спечелил сърцата не само на водещите имена във филмовата продукция, но и на най-страшния ù съдник – майката на Майкъл – Катрин. Тя е на 93 години, но следи отблизо развитието и снимките на филма.

Филм за Майкъл Джексън

Първият кадър, който официално вдигна завесата над очакваната лента, се появи изненадващо в Instagram профила на Джафар с думите: "За мен е чест. Приключението започва в понеделник". В този ден стартират снимките на филма, който ще покрие всички периоди в живота на Майкъл Джeксън – от ранната му музикална кариера с Jackson 5 до невероятния му успех като соло изпълнител.

Сценаристът на "Гладиатор" Джон Лоугън и продуцентът на "Бохемска рапсодия" Греъм Кинг обещават впечатляваща история, в която обаче все още не е ясно дали ще присъстват обвиненията срещу Майкъл за детска порнография и сексуално насилие, които бяха в основата на документалния филм, излъчен по HBO – "Да напуснеш Невърленд". Според създателите на биографичната лента "Майкъл" ще представи на публиката честен образ на магнетичния, но противоречив човек, който се превърна в истински крал на попа. Филмът представя неговите триумфи и трагедии в епични кинематографични мащаби – от личните му борби до безспорния му творчески гений, претворен в хитовете му. Както никога досега зрителите ще имат уникална възможност да видят света на Майкъл така, както никога досега никой не го е показвал.

Филм за Майкъл Джексън

Кой е Джафар Джексън?

Джафар Джексън е роден на 25 юли 1996 г. в Лос Анджелис, в семейството на Александра и Джърмейн Джексън, по-големия брат на Майкъл и член на легендарната група Jackson 5. И в живота на Джафар има доста любопитни факти – майка му първоначално има връзка с друг от чичовците му – Ранди, и има две деца от него. Общо Джафар има осем братя и сестри – един от които носи екзотичното име Джермаджести.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA