15 заглавия, които ще ви приковат пред екрана този април

Какво ново ни предлагат телевизионния ефир и стрийминг платформите?

Ася Иванова
Ася Иванова 01 април 2024

Фотография: Apple TV+

С настъпването на топлите дни нямаме търпение да заложим на хубав коктейл и страхотен сериал или филм с поредната интригуваща история.

Затова и ви предлагаме едни от най-интересните заглавия, които ще ни зарадват този месец. А сред тях ще откриете както сериали, така и филмови заглавия. И бъдете сигурни, че историите в тях ще ви запленят още от първата минута.

ТЕОРИЯ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА

STAR Crime - 1 април

сериал Теория на престъпленията

Фотография: ©UGC FICTION/TF1/Be-FILMS/RTBF (Télévision belge) MMXXIII

Месецът стартира с един забавен криминален сериал, чието действие се развива в Париж. Той проследява историята на две много различни жени, които обединяват сили, за да разкрият поредица от оригинални и вълнуващи престъпления. Луиз Арбюс е ексцентрична, вбесяваща, изключително интелигентна и безупречно поддържана професорка по криминална психология в Сорбоната, докато Барбара Деландр е практичен и хиперактивен полицейски капитан, който не обича да нарушава правилата. Луиз е призована да използва уменията си на практика, когато върху жертва на престъпление е намерена изписана реплика от една от книгите ѝ. Тя избира четирима от студентите си, за да ѝ помогнат да разбере какво кара този убиец да извършва подобни деяния. Всеки от тях има неочаквани умения, с които допринася за разследването и четиримата бързо се сформират един нестандартен екип.

КУРОРТЪТ

STAR Life - 3 април

сериал Курортът

Фотография: © 2022 Universal Content Productions LLC. All Rights Reserved.

Новият сериал на STAR Life ни среща с Ноа и Ема, женена двойка, чиято връзка e меко казано в застой. Двамата решават да отпразнуват 10-годишнината си като отседнат в курорт на Ривиера Мая. Когато Ноа намира развален телефон, принадлежал на млад мъж, изчезнал заедно с жена преди 15 години, двойката се заема да разреши мистерията. Това, което следва, е приключение, изпълнено с обрати и любопитни герои.

ДИАДА

HBO – 4 април

Диада

Фотография: NoBlink!

Лентата ни среща с 16-годишната Дида, която живее в малък град и има голяма мечта – да замине при майка си в Америка, където да учи рисуване. Животът ѝ се преобръща, когато разбира, че разполага с броени часове, за да събере сериозна сума пари за самолетния билет. Дори и най-добрата ѝ приятелка Ива не може да помогне, а проблемите в училище правят задачата още по-сложна.

RIPLEY

Netflix - 4 април

Ripley

Фотография: Netflix

Черно-белият минисериал ни среща с измамник на име Рипли (в ролята е Андрю Скот), който живее в Ню Йорк през 60-те години на миналия век. Той е нает да върне у дома сина на богаташ. Това го отвежда до Италия, където се слага началото на живот, пълен с измами и коварство. Ще видим и самият Джон Малкович, който е перфектен в подобен стил продукции.

BOAT STORY

SkyShowtime – 5 април

Boat Story

Фотография: SkyShowtime

Когато двама закъсали с парите непознати – Джанет и Самюел, попадат случайно на сериозно количество кокаин в корабокруширал кораб, те не могат да повярват на късмета си. След като се договорят да го продадат и да си разделят парите, много бързо се озовават забъркани с полицията, маскирани наемни убийци и опасен гангстер, познат единствено под името „Шивачът". В ролите ще видим Дейзи Хагард, Патерсън Джоузеф, Чеки Карио.

SUGAR

Apple TV+ - 5 април

Sugar

Фотография: Apple TV+

Ако сте фенове на драматичните и мистериозни сериали, то Sugar е точно за вас. В главната роля е не кой да е, а самият Колин Фарел, който влиза в ролята на частния детектив Джон Шугар. Той е нает да открие информация за изчезването на внучката на легендарен филмов продуцент и докато е в нейното търсене, се натъква на мрачни тайни за семейство Сийгъл.

PARASYTE: THE GREY

Netflix - 5 април

parasyte the grey

Фотография: Netflix

Сериалът е адаптация на най-продаваната манга – Parasyte на Хитоши Иуааки. Историята ни среща с мистериозни паразитни същества, дошли от Космоса. Те започват да убиват хора, с идеята да създадат собствена фракция. От продукцията обещават ужасяващите детайли от комиксите да бъдат описани до последния детайл.

ВЪЗМЪЖЕЙ

HBO - 6 април

Mалкото синьо хапче, познато като Виагра, променя живота на милиони по света през последните няколко десетилетия, като помага за облекчаване на страданието от мъжката импотентност. Години преди да се появи на пазара обаче, група обикновени уелски мъже на средна възраст смело участват в едно от първите клинични изпитвания на непознатото лекарство.

MY BIG FAT GREEK WEDDING

Skyshowtime – 8 април

My big fat greek wedding

Фотография: SkyShowtime

След два успеха в боксофиса франчайзът My Big Fat Greek Wedding се завръща отново с дългоочаквания трети филм, който обещава още по-мащабна и още по-гръцка сватба. Във филма ще видим познатите ни Ниа Вардалос, Джон Корбет, Елена Кампурис, Андреа Мартин и Лейни Казан.

FALLOUT

Prime Video - 11 април

the fallout

Фотография: Prime Video

Това е поредният сериал, адаптиран по видео игра, който обещава невиждан успех. Историята ни отвежда в Лос Анджелис в постапокалиптично бъдеще, предизвикано от ядрена бомба. Всички жители живеят в подземни бункери, за да се предпазват от радиацията и всички мутанти, които бродят наоколо.

СЪПРИЧАСТНИЯТ

HBO – 15 април

Съпричастният

Фотография: HBO/Hopper Stone

Безспорно, всички чакаме с нетърпение новият лимитиран HBO сериал „Съпричастният", в който ще видим поредната страхотна роля на Робърт Дауни-джуниър. Базиран на едноименния роман, удостоен с наградата „Пулицър", на Виет Тан Нгуен, „Съпричастният" е шпионски трилър и междукултурна сатира за борбата на един комунистически шпионин с френско-виетнамски произход през последните дни на войната във Виетнам и неговия нов живот като бежанец в Лос Анджелис, където научава, че шпионските му дни не са приключили. Книгата е налична у нас благодарение на издателство "Кръг".

A GENTLEMAN IN MOSCOW

SkyShowtime – 18 април

A Gentleman in Moscow

Фотография: SkyShowtime

Сериалът представя Юън Макгрегър в ролята на граф Александър Ростов, който установява, че миналото му на благородник го поставя от грешната страна на историята след Руската революция. Спасен от незабавна екзекуция, той е заточен от Съветския трибунал в таванска стая на разкошния хотел „Метропол", но го грози смърт, ако някога реши да излезе навън отново. Годините отминават и от другата страна на вратите на хотела се разиграват някои от най-бурните десетилетия в руската история, но ограниченият начин на съществуване на Ростов му позволява да се потопи в огромния свят на емоциите. Докато изгражда новия си живот между стените на хотела, той открива истинската стойност на приятелството, семейството и любовта.

ЗАЩО НЕ ПОВИКАХА ЕВЪНС?

STAR Crime - 24 април

Защо не повикаха Евънс - сериал

Фотография: Mammoth Screen Ltd

Сериалът е базиран на култовия роман на Агата Кристи от 1934 г., "Защо не повикаха Евънс?". Историята в него ни среща със сина на местния викарий Боби Джоунс и неговата остроумна приятелка, светската дама Франсис "Франки" Дервент, които се впускат в приключение за разкриване на престъпления, след като Боби открива присвитото тяло на умиращ мъж, който с последния си дъх изрича загадъчния въпрос от заглавието.

APPLES NEVER FALL

SkyShowtime – 23 април

APPLES NEVER FALL

Фотография: SkyShowtime

Сериалът, базиран на романа бестселър на „Ню Йорк Таймс" от Лиан Мориарти, Apples Never Fall, представя на пръв поглед перфектното семейство Дилейни. Бившите треньори по тенис Стан (Сам Нийл) и Джой (Анет Бенинг) са продали успешната си школа по тенис и са готови да навлязат в периода от живота си, който би трябвало да бъде техните златни години. Докато се вълнуват, че ще прекарват повече време с четирите си пораснали деца (Алисън Бри, Джейк Лейси, Конър Мериган-Търнър, Еси Рандълс), всичко се променя, когато ранена млада жена почуква на вратата на Джой и Стан, носейки със себе си вълнението, което досега им е липсвало.

KОТКИТЕ

HBO - 28 април

Котките

Фотография: HBO

Базиран на едноименния мюзикъл от Андрю Лойд Уебър, филмът на носителя на награда „Оскар" Том Хупър се появява близо четири десетилетия по-късно. На сцената Хупър събира световни знаменитости като Джуди Денч, Иън Маккелън, Джеймс Кордън, Идрис Елба и поп звезди като Тейлър Суифт и Джейсън Деруло. Филмът ни разказва познатата история за специалния бал на котешкото племе Джеликъл, което се събира веднъж годишно, за да посрещне своя вожд.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA