Големите ползи на кайсиите

Кристина Гочева 14 септември 2020

 

Kайсиите са изключително богати на минерали и бета-каротин и са едни от най-лечебните плодове. Много добър източник на органично желязо и кобалт, което ги прави изключително полезни при анемия, храносмилателни и репродуктивни проблеми.

 

 

Те повлияват добре и на автоимунни заболявания като синдром на хроничната умора, ревматоиден артрит, фибромиалгия, астма, лупус, колит, синдром на раздразненото дебело черво и синдром на поликистозните яйчници.

 

 

Поддържат сърцето силно и здраво и са много добра храна, спомагаща отслабването.

Високото им съдържание на бета-каротин ги прави чудесна алтернатива за предпазване от заболявания, особено на белите дробове, кожата и стомаха.

Кайсиите подпомагат растежа на косата, също така значително подобряват качеството на кожата и ноктите.

 

 

Най-добре е кайсиите да се консумират пресни, но когато не можем да си набавим, сушените кайсии също са чудесен вариант.

Потърсете диви или органични, които не съдържат консерванти като серен диоксид.

Една шепичка сушени био кайсии всяка сутрин е фантастична закуска, която може да ви помогне да останете жизнени и фокусирани през деня.

 

 

X