За една желана раздяла

Тествам иновативната серия срещу пигментни петна Cellular LUMINOUS630 от Nivea и нямам търпение да ви разкажа колко съм доволна от нея.

Велина Василева 07 октомври 2021

Връзката ни започна преди няколко години в един топъл пролетен ден, когато слънчевите лъчи изглеждаха дружелюбни, но само след час вече изгаряха избелялата ми от дългата зима кожа. Разбира се, слъцезащитата беше в дъното на шкафа ми с козметика. Кой ти мисли за SPF, когато температурите са ниски, а от слънцето няма и следа, което е непростима грешка в грижата за кожата. Връщам се на този пролетен ден, който впоследствие се превърна в поредица от няколко дни, прекарани в планината, под топлото слънце и без капка слънцезащита. Тази ваканция се запечата върху лицето ми под формата на пигментни петна. В началото не обърнах внимание, защото реших, че ще изчезнат сами, но когато това не се случи, се примирих, че ще бъдем заедно, ако не завинаги, то поне задълго.

Е, няма да крия, че се опитах да прекратя тази „връзка", използвайки различни продукти, но това така и не се случи. И когато вече си мислех, че няма какво да заличи пигментните петна, от NIVEA ми изпратиха новата си серия Cellular LUMINOUS630. Започнах да тествам продуктите с типичния за мен ентусиазъм на бюти редактор, жаден да пробва всички козметични новости. А и NIVEA е от марките, които харесвам и използвам с удоволствие.

Серията Cellular LUMINOUS630 се състои от два продукта, предназначени за ежедневна употреба – дневен флуид с SPF50 и активен серум. Знаете ли, че на учените от екипа на NIVEA им е отнело цели 10 години, за да разработят линията? За мен подобна отдаденост в проучванията означава гарантиран резултат. Ето и още нещо интересно във връзка с разработването на Cellular LUMINOUS630. В търсене на ефикасна съставка срещу хиперпигментация учените на NIVEA си поставят амбициозната цел да пресъздадат човешкия ензим, произвеждащ пигмента меланин. Те подлагат на тест над 50 000 възможни активни съставки! Оказва се, че молекулата с номер 630 има най-голям успех в балансирането на производството на пигментация, а оттам и за намаляване на тъмните петна по кожата. Именно тя е в основата на патентованата серия LUMINOUS630. Но стига толкова теория, време е за практика.

Първите ми впечатления от продукта бяха прекрасни. Серумът е с приятна текстура, която моментално попива, не се напластява върху кожата, въпреки че изглежда малко по-плътен от класическите серуми. Той действа на клетъчно ниво, като, от една страна, влияе на съществуващите петна, изсветлява ги и намалява размера им, а от друга – балансира производството на меланин, за да предотврати появата на нови петна. Кремът оставя същите добри впечатления – буквално не се усеща върху кожата и я оставя копринено гладка. Но това, което ми харесва изключително много, е нежният и приятен аромат. А високият SPF фактор на крема веднага ме спечели, защото той е това, на което държа в ежедневната грижа за кожата си. Точно след онези дни под пролетното слънце, за които споменах в началото.

И така всяка сутрин, в рамките на вече 4 седмици, нанасям серума, а после и крема. Вечер използвам само серума. Още от ден 1-ви започнах да следя пигментацията по лицето си. След първата седмица видима промяна нямаше. След втората забелязах лека промяна в цвета на най-малките и светли петна. След третата разликата беше още по-значителна. През четвъртата седмица пък вече имаше видима разлика в наситеността и на по-големите петна. От NIVEA са категорични, че след 8 седмици размерът и цветът на пигментните петна намаляват с 50%, а след 12 седмици те продължават да изсветляват. Тенът става видимо изравнен и кожата е по-сияйна. И аз съм сигурна, че това ще стане. Както съм сигурна, че ще продължа да използвам Cellular LUMINOUS630, за да се разделя завинаги с пигментните си петна.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X