Косата след 40 – за Бога, не я подстригвайте!

Люба Вангелова 01 януари 2020

Невероятно, но факт, битува все още мнението, че дълга коса може да си позволи само младостта. Може би защото за нея са типични здравето, блясъкът и виталността. А колкото повече остарява (умишлено бягам от израза „напредва възрастта й") жената, толкова по-подходяща за нея е къса или средно подстригана коса.

В Grazia сме на мнението, че виното и жената остаряват еднакво – красиво и благородно.

За съжаление много от жените се стесняват от възрастта си и се боят да приемат себе си. Затова искреното им желание е на всяка цена да се подмладят. По-късите коси действително подмладяват с няколко... дори до десет години. Освен това изискват по-малко грижи, което в крайна сметка е доста важно за съвременната жена. Но ако ви харесват дългите коси, защо ви е да се подстригвате и да отговаряте на очакванията на обществото! Защо ви е да се лишавате от комфорта си?! Нима не е най-важното да харесвате сами себе си!?

Сара Джесика Паркер  е доказателство, че след 40 косата спасява красотата.

 

Дългата коса само подчертава зрялата красота и придава очарование. Просто трябва да изберете правилната прическа.

С напредването на възрастта, косата както на мъжете, така и на жените става все по-твърда, започва да посивява и да оредява. Затова е необходимо грижите да са доста по-внимателно подбрани: с висококачествени измиващи продукти на базата на естествени компоненти, оцветяващи продукти за посивели коси и стилизиращи продукти с леки формули.

Никол Кидман изправи косата си, но не я подстрига.

 

Не се страхувайте да носите косата си дълга на всяка възраст. Ако държите да се притеснявате, нека това бъде от некадърни фризьори и ситлисти и неподходяща козметика – именно те могат с лекота да съсипят косата ви.

Само вижте как изглеждат Хайди Клум, Салма Хайек, Никол Кидман, Пенелопе Крус, Сара Джесика Паркър – можете ли да наречете тези красиви жени „възрастни русалки"? Те са доказателство, че дългата изглежда прекрасно на всяка възраст, при условие, че е поддържана добре. С подходяща прическа тя подчертава предимствата на лицето и скрива недостатъците.

Идеалната дължина за тези, които приближават 40, е до средата на гърба. Но с по-сериозните дължини трябва да внимавате – ако не са добре поддържани, правят косата да изглежда изтощена.

Пенелопе Крус може да не разчита на косата си, но не се лишава от нея.

 

В крайна сметка не косата състарява жената, а лошата й поддръжка, недобре подбраната прическа, стресът и неувереността. Така че, правилата, измислени от някой в миналия век, трябва просто да бъдат игнорирани. Основното, което е важно, е вашият коморт и самочувствие!

X