Най-горещите тенденции в косата тази година

Отново смятаме да се доверим на професионалистите от салони Inspire.

Коса: Inspire Creative Team
Модели: клиенти на верига салони Inspire
Фотография: Димитър Чилов
Грим: Георги Русев
Гардероб: Cliché
Видео: Алекс

Креативният екип фризьори на Inspire създават най-актуалните трендове при прическите за форма, цвят и стайлинг тази година, следвайки световните течения.

Най-забележителната тенденция в подстригването тази година е Octopus. Визажистите на Inspire развиват тази идея и добавят нови посоки като C-cutting, French Bob, Disconnected Pixie, трансформирайки подстригването спрямо индивидуалните черти и адаптирайки цвета по формата. Бретонът продължава да вълнува салонните форми - Inspire го интерпретира визионерски във всички варианти - с красиви контури под скулата, разделен в средата или странично.

ТEXTURED ОCTOPUS

Не можете да сбъркате с класическа прическа тип Octopus. Бретонът е дълъг, обрамчващ лицето с обемна въздушност и многослойност, с еластично лъскави и извити навън контури. Жестове на подстригване - силно контуриране на лицето, деграде за максимален обем, олекотени дължини за свободно движение на краищата. Стайлинг Hollywood waves и дължини, пригладени с четка.

SHAGGY OCTOPUS

Извити контури навън със силно изразено деграде за визуален обем и олекотени дължини. Бретонът е във вариация на страничен път, силно изтеглен вдясно и извит навън. Илюзионно неподреден стайлинг с четка и сешоар за придаване на движение, ефирност и въздушна обемност на косата.

SCULLET

Cубкултурен хибрид между mullet и shag, появил се през 90-те години с рейв културата. Moдерна scullet форма с деструктуриран обемен бретон, преливащ в диагонално контуриране, което отваря и подчертава скулите и челюстта.

C- CUTTING

C-образно подстригване с овален жест за максимално заобляне навътре. Най-късите слоеве рамкират лицето, а останалите стават по-дълги, когато достигнат долната част на косата, което създава нежна извивка, наподобяваща буквата C. Стайлингът е подреден и стилизирано полиран за подчертаване на извивката и движението на косата навътре. Бретонът може да бъде стилизиран във вариация навътре и навън.

FRENCH BOB

Линията е деструктурирана за максимално движение на косата, дължината е под челюстта. Извивките са омекотени за придаване на женственост, стайлингът с четка и сешоар е въздушен. Бретонът е централен тип Curtain Bangs.

DISCONNECTED PIXIE

Уверена игра с дължините, визуален акцент върху момчешката небрежност, подчертана с високо подстригване и изтъняване в тилната част. Бретонът е удължен, изнесен на една страна с усещане за движение. Стайлингът е динамично текстуриран с видимо glamour излъчване, демонстрирайки нов архeтип.

BROKEN BOB

Неподреден, разрошен, текстуриран Broken Bob, преливащ в силно изтънени контури, падащи върху скулите и очите. Бретонът е къс, прав, контрапункт на дължините.

Mодерни са всички препратки към вибриращия цвят на 2023 - Magenta. Визажистите на Inspire го интерпретират в интензивно лилаво-червени воали, пурпурни оттенъци, диви теменужки или памуково-розова комбинация. Креативният тим на Inspire добавя едва забележими металически перлени ефекти, за да подчертае оттенъка.

VIVA MAGENTA

Интензивен Inspired by Magenta цвят, комбинация от тъмна малина, добавен розов пигмент и пурпурни теменужки в съчетание с пчелен мед, джинджифил нюанси и златисти акценти. Използва се с класическа техника на оцветяване и фин контуринг, обрамчващ скулите. Оттенъците са балансирани като придават жизнен, триизмерен цвят и екстремен блясък.

STRAWBERRУ SHAKE

Да добавиш руж към косата си. Основата е кристално руса с добавен памуково розов оттенък Strawberry Shake в комбинация с металически нюанс за неустоим перлен блясък. Стайлингът е с подчертано бохемско излъчване, създаден с преса и дефиниране на къдриците със стилизанти. Дръзка, ултрамодерна и идеална за Tik Tok цветна конфигурация.

RADIANT COPPER RED

Обикновено това е реакцията, която предизвиква този цвят. Един от най-желаните цветове за 2023, вдъхновен от Magenta - в основата му са пламтящо медно червените нюанси с добавени пикантни нокти, опушен джинджифил и златисти оттенъци на пчелен мед. Авторска цветова комбинация на визажистите на Inspire, която придава осезаемо дързък елемент и подчертава наситеността на цвета.

И тази година при русите цветове се търси ексклузивна изисканост и софистицирана nude елегантност. Блясъкът е търсен ефект, а техниката при оцветяването е задължителна.

ROOTED BRONZE BLONDE

2023 обича бронзовите нюанси във вариация на полирано покритие върху сребрист почти бялорус Silver Blonde цвят, който работи като хладен контрапункт. С тенденцията и смесването на топли акценти върху студена основа се постига именно този зашеметяващ многоизмерен ефект. Но техниката е в основата на всичко: прецизно преливане на тоновете в хладна неутрална сребърна опушеност, пепеляв бронзов оттенък и бежово, platinum blonde и кленов сироп.

SCANDINAVIAN BLONDE

Балансирана интерпретация, луксозно комбинираща изящно хладни и топли руси нюанси до успокоени неутрални оттенъци. Стайлингът е водещ акцент, като подчертава формата на подстригване и акомпанира цвета.

COLOR DESIGN BY INSPIRE

Натурален златист цвят върху топла кадифена основа с подчертана дълбочина в корена. Контрастът е създаден с техника на оцветяване и с леко топиране за по-плавен преход. Акцентираме върху лицето с фин контуринг, обрамчващ скулите. Карамелените отблясъци добавят преливания от няколко луксозни нюанса - златист оттенък Golden Blonde, перелени воали Pearl Shimmer с деликатен баланс между топли и студени оттенъци Nudе Hair.

Брюнетките потъмняват цвета си драматично до границата с deep black.

BRUNETTE WITH WARM TOUCHES

Тенденциите в цветовете на косата за 2023 г. са толкова вкусни (шоколад, карамел, мед, toffee), че наистина е трудно да избереш само един. Кестенявите коси получават топлина по цялата дължина. Кестенява основа в нюанс вкусно капучино с бадемова пяна. Добавяме червеникаво-кадифени воали с класическа техника балеаж и нюанса на 2023 Magenta, който затопля цвета.

ONYX BRUNETTE

Драматичният тъмен цвят е тук, за да остане и ще бъде абсолютен хит през 2023. От нощно черно до какао, всички нюанси са блястящи, богати и дълбоко наситени. Добавяме Magenta воали върху маслинена основа за харизматична комбинация.

MATCHA NAILS

Зеленият цвят е един от най-модерните цветове за маникюр през 2023. Палитрата от нюанси е от изумрудено зелено, през оттеннък на шам-фъстък до успокояваща японска матча. Подходящ за всички форми на ноктите. Френски маникюр с нестандартен дизайн в приглушен detox цвят и конструиране на златни елементи за визуална релефност и декорация на ноктите.

MAGENTA NAILS

Какъв по-добър начин от това да включите цвета на годината Magenta в дизайна на маникюра? Пастелно розова основа в комбинация с наситен ягодов нюанс. С тънка четка се изтегля цвета към средата на нокътя и се запечатва. Декорацията е в стил pop-art с късчета старо злато и разкошен топящ се ефект.

Открийте всички тенденции в LOOK BOOK 2023 в салони Inspire и на inspirebg.com.

X