Черна срещу кафява очна линия: кога и защо да носите всяка?

Допитахме се до топ гримьорите, които споделят тайните на перфектната визия.

Ася Иванова 20 март 2024

Фотография: Pexels.com

Дори колекцията с очни линии да е пълна с всякакви нюанси, за ежедневието си всички ние залагаме на сигурното - на черно или кафяво. Но кой от двата цвята е по-подходящ за носене и в какви случаи?

"И двата. Зависи какъв ефект се опитвате да постигнете", категорични са топ гримьорите Томи Риверо и Карли Джилио и споделят всичко, което трябва да имате предвид, когато посягате към очната линия. 

Предимства на кафявата очна линия

Осигурява по-фина визия

Кафявите нюанси по своята същност са по-светли и по-фини от черното и според Риверо "са чудесни за създаване на по-меко излъчване на очите." Ако търсите ефекта на по-естествен грим, тогава кафявата линия е най-добрият ви залог.

Идеалният нюанс за светъл тип

Въпреки че всеки може да носи какъвто нюанс очна линия пожелае, гримьорите казват, че кафявите тонове са особено подходящи за хората с по-светли черти. "Кафявата очна линия е по-подходяща за зелените и сини очи и много светлите тонове на кожата с розов подтон," категоричен е Риверо.

Видове нюанси

Докато черната очна линия е само един вид, то с кафявата имате избор - тя предлага пълна гама от нюанси. "Има варианти на кафява линия – можете да изберете такива, които имат малко повече червено или бронз, например, където наистина можете да играете с цвета на очите си", казва Джилио. Ако имате зелени очи, например, тя препоръчва да изберете червеникаво-кафяви. Ако очите ви са сини, тя предлага да изберете нещо с по-топли, по-медни тонове.

Предимства на черната очна линия

Драматичен ефект

От Клеопатра до Елизабет Тейлър, черната очна линия е затвърдила мястото си в историята със способността си да добавя драматичност към всяка визия. "Черната очна линия е категорично изявление пред света!" казва Джилио. Риверо отбелязва, че ако искате да постигнете по-завършен и бляскав външен вид, като котешки и опушени очи, добавете черна очна линия.

Стои страхотно на всички

За разлика от кафявите тонове, които са по-подходящи за хората със светли кожа и очи, черната очна линия отива на всеки, който иска да подсили външния си вид. "Почти всеки с всякакъв цвят на очите може да носи черна линия – зависи от предпочитанията", казва Джилио.

X