Съвършен педикюр само в 5 стъпки

Лято е, дрехите са все по-малко, обувките са открити, а педикюрът е по-лесен от всякога.

Димитър Андонов 26 август 2020

Неведнъж обърнахме внимание на всички горещи тенденции, които ще бъдат хит при маникюра това лято. Имайки предвид, че сезонът е известен с топлото време, в което сте свикнали да носите джапанки или сандали, напълно нормално е да се погрижите за краката си. Все пак са на показ, заслужават нужното внимание...

Масажирайте и хидратирайте всяка вечер. Кожата на краката е седем пъти по-дебела, отколкото тази на лицето, така че имате нужда от силно хидратиращ крем, който да нанасяте с масажни движения за поне 20 секунди всяка вечер. Така кожата ви ще бъде много по-сияйна и еластична. 

Ексфолирайте внимателно. Прекаленото ексфолиране не е добре за кожата на нито една част от тялото ни, тази на краката не е изключение. Ексфолирайте поне веднъж седмично, може да направите дори домашен скраб, за да сте сигурни, че давате най-доброто на краката си. 

Не режете кожичките си. Не използвайте уред, за да ги избутате навътре или да ги изрежете изцяло, защото ако го направите, отваряте голяма врата за микробите, които влизат директно в тялото. 

Правете го с цел. Когато покриете ноктите си с лак, плочката автоматично не получава възможност да диша, а това прави ноктите много по-слаби. Експертите съветват да прибягвате до педикюр само за специални поводи, за да може да имате истински здрави и красиви нокти.

Тайният трик. Добавете топ лак като финален слой на педикюра си, за да го защитите от всички вероятни проблеми. Нямате време? Сложете няколко капки и включете студения въздух на сешоара, за да изсъхне за отрицателно време. Същото важи и за маникюра!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X