Kод "Лято"

Козметичната есенция на топлите дни, събрана в специална селекция от първия мъжки бюти блогър Живко Георгиев

Ако имате отношение към красотата, вълнувате се от най-новите продукти на бюти фронта или слабост са ви ароматите, то тогава определено си струва да посетите "красивите" острови на Живко - Jays Deen Beauty and Lifestyle Blog или IG профила @jaysdeenbbg.

За нас е удоволствие да споделим богата му лятната селекция oт аромат и продукти, за които косата и кожата ви ще благодарят.

 

 

 

https://www.instagram.com/p/CAj3Pnmj5Wu/

 

 

Слънцезащитният крем за лице със SPF50 на Korres е идеален както за плаж, така и носен ежедневно през лятото. Създаден специално за спортуващите на открито, той е устойчив на вода и пот, леката му текстура не тежи и не оставя бял филм, а съдържанието на екстракт от цитрусови плодове, богат на витамин С и антиоксиданти, усилва действието на слънцезащитните филтри в крема. Без съдържание на силикони, той се абсорбира бързо, можете да го нанасяте в движение и най-важното – осигурява висока степен на защита от UVA и UVB радиацията. Вие сте защитени и се наслаждавате на физическите дейностите навън без тежест, мазен филм и бели следи.

 

 

https://www.instagram.com/p/B-kJjQxJdt7/

 

 


За получаването на красив и равномерен тен, отстраняването на мъртвите клетки е ключова стъпка. Новата 2-в-1 скраб и маска за лице с естествени захари и етерично масло от зелена мандарина на Decléor осигурява мигновено гладка кожа и дава сияен вид на лицето. Кори от цитруси, агранови черупки и захари нежно ексфолират повърхността и придават равен и сияен тен, докато се наслаждавате на вкусно ухаещата подобна на конфитюр текстура. Етеричното масло с фармацевтично качество от зелена мандарина, богато на витамин С, тонизира и действа антиоксидантно, за да остави свежа и красива кожа.

 

https://www.instagram.com/p/CA9rl6HDqWu/

 

Ако вече сте в плажно настроение и планувате лятна ваканция, изборът на добра слънцезащита трябва да е топ приоритет в списъка ви. Едно от предложенията ми е новата слънцезащитна вода за тяло на Lancaster със SPF 50. Експертите от френския бранд са създали тази освежаваща нова текстура, способна да се нанася както на суха, така и на мокра кожа веднага след къпане. Тя предпазва от слънчевата светлина, UVA/UVB лъчението, видимата светлина и от инфрачервената светлина, благодарение на комбинация от слънцезащитни екрани, отразяващи агенти и мощни антиоксиданти.

 

 

 


Освен на плажа, откритите части на тялото през лятото също не бива да бъдат пренебрегвани дори в града, в парка или планината. Koмпактната Powdered Sunshine от Lush e идеална за целта, тъй като представлява слънцезащита на прах за тяло със SPF 15. Тя предпазва от вредните лъчи без "лепкави номера", а прахообразната й форма я кара да се нанася с лекота и за секунди, дори в движение докато сте в града в горещите дни. На път за работа или по време на разходка, само поръсвате по откритите части, разнасяте и готово! Свежи масла от лимон и лайм пък парфюмират кожата, а съдържащи се пудри я правят мека като кадифе и свръх гладка.

 


Спреят Hair Protective Fluid от Hair Rituel гамата на Sisley Paris образува защитен воал, който предпазва косата от вредните ефекти на слънцето, морската вода и хлора в басейните (може да се нанася на суха и мокра коса). Формулата не утежнява и съдържа филтри за оптимална защита срещу ултравиолетовото лъчение, осигурявайки защита на цвета на естествената, боядисаната или изрусената коса. Освен че защитава косата, спреят я прави и по-красива, гладка и мека, като я ароматизира приятно с нотки на върбинка, лимон, цветчета на праскова и нежна дървесина.

 

 

https://www.instagram.com/p/B8HX9UiIrTZ/

 



Олицветоряващ усмихнатата и магнетична млада жена, Dolce Shine от Dolce&Gabbana е нов слънчев и неустоимо свеж плодово-флорален аромат, който разпръсква около себе си прочутата италианска радост от живота. Цветно и сочно манго и ярък, женствен жасмин се съчетават със светли дървесни нотки, докато хрупкава дюля и грейпфрут придават сочност. Разцъфващ портокалов цвят носи приятна горчивина и свежест, а солени, озонови нотки сякаш оставят лека и свежа роса по тези цветчета. Пудрен бял мускус и бели дървесни акорди завършват този жълт ароматен пролетен букет от цветя и вкусни плодове, каращ всяка дама да сияе.

 

 

Добрият лосион за тяло през лятото освен мекота и хидратация на подложената на жегите кожа, би могъл да осигури и истинско духовно преживяване. Това прави енергизиращият лосион Joy of Light от Home Spa линията за тяло на Douglas. С наситен аромат на свеж лимон, тонизиращ зелен чай и зелена дървесина - този специален ароматен бленд ви кара да се чувствате по-свежи и готови за предизвикателствата на деня. Екстракт от жасмин, привличащ влагата глицерин, витaмин Е и масло от карите, оставят кожата кадифено мека, овлажнена и подхранена, възстановявайки я от изсушаващия ефект на слънцето.

 


След цял ден на слънце, какво по-отпускащо от разхлаждаща маска за лице... и очи! Направена с намачкан ръчно бран пъпеш от Прованс, 3-в-1 маската за лице и очи на L'Occitane идва в сорбе текстура, топяща се върху кожата и разпръскваща върховно ухание на свеж, добре узрял пъпеш, заради което ти се иска да я пробваш и на вкус. Богата на витамин С, кофеин и овлажняващи агенти, тя ревитализира, освежава, снема умората, охлажда, хидратира и избистря тена, давайки на кожата бляскав вид. Поставена в хладилник за десет минути преди употреба, тя се превръща в студен отпускащ компрес, който ще ви разхлади дори в най-силната жега, ще отстрани тъмните кръгове и торбичките под очите, а сивкавия безжизнен тен на лицето ще остане в миналото.

 



Често пренебрегвани, устните освен от слънцезащита, имат нужда и от интензивно възстановяване през лятото. Мощните лъчи на слънцето могат да ги изсушат и да ги накарат да загрубеят, затова луксозното Lip Comfort Oil от Clarins предлага пълноценна грижа и красив блясък. Това олио използва силата на растителните масла (лешник, жожоба, слънчоглед, слива), за да подхрани устните и да разкрие тяхната естествена красота. Формулата му, подобна на мед, оставя устните меки, хидратирани и дълбоко подхранени, туширайки сухотата.

X