Хубав тен с кокосово масло? ДА, разбира се!

Здравословен и направо от природата, красивият летен тен е възможен с капка масло от кокос

Невена Дякова 29 юли 2021

Кокосовото масло не предоставя достатъчно UV защита, но определено може да се използва като алтернатива на синтетичните лосиони и масла, с които се опитваме да постигнем естествен тен. Истината е, че съставките му ще облагородят кожата ви по множество начини, а ето как точно ще помогнат и на тена:

1. Ускорява усвояването на Витамин D

Естественият SPF на кокосовото масло е 4, което е крайно недостатъчно да се предпазим от парещите лъчи на слънцето, но пък помага кожата ни да абсорбира така важния за нея витамин D. 

Обожаваме летния загар на Лейди Гага и ще се опитаме да постигнем такъв с помощта на кокосово масло

2. Подхранва кожата ви

По време на летния сезон кожата ни е изложена на опасните UV лъчи много по-силно от всяко друго време през годината. Наситените мазнини в състава на кокосовото масло обаче ще създадат защитен слой на кожата и ще редуцират процеса на дехидатрация в нея.

3. Има антибактериални и противогъбични свойства

Събирайки тен, кожата ни остава с часове изложена на слънце, превръщайки се в лесна мишена за бактерии, микроби и гъбички от всякакъв вид. Съдържанието на триглицериди, капринова киселина, миристинова и лауринова киселини обаче в кокосовото масло го даравят с уникални антибактериални и противогъбични свойства, които ще защитят кожата ви от инфекции.

Няма нищо по-хубаво от летния тен, особено когато е постигнат по здравословен за кожата ни начин!

4. Редуцира възпалението

В случай, че сте били изложени по-дълго на слънце, кокосовото масло ще облекчи състоянието на кожата ви. Неговите доказани противовъзпалителни свойства ще предпазят кожата ви от белене и напукване. 

 

Фотография: Profimedia и unsplash.com

 

 

 

 

X