Кейт и Уилям се възмутиха от коментарите на радиоводещ по адрес на дъщеря им

Лидия Делирадева 26 ноември 2019

Членовете на кралското семейство често пренебрегват всякакви слухове, отнасящи се до себе си и рядко коментират атаките на пресата, но когато става въпрос за децата им, монарсите не могат да мълчат. Тези дни Кейт Мидълтън и принц Уилям се застъпиха за дъщеря си принцеса Шарлот. Причина за конфликта станаха изявленията с шеговит характер на радиоводещия на BBC Radio 1 Грег Джеймс. Радиоводещият обсъди в ефир снимките на принцесата в първия ù учебен ден в училището Thomas’s Battersea. На една от снимките Шарлот се изправя на пръсти и се ръкува с директорката на училището Хелън Хаслем, което е предизвикало и възмущението на Джеймс.

„Видях тази снимка и казах в ефир: „Кой, по дяволите, се ръкува с учителя си в първия учебен ден?!”, коментира радиоводещият. Няколко дни по-късно Грег Джеймс, заедно с други служители на радиото, посетиха двореца Кенсингтън. Джеймс обаче не очакваше, че Кейт и Уилям ще се приближат към него, за да изяснят ситуацията.

„Те ми казаха: „Слушахме радиото онази сутрин, когато Шарлот тръгна на училище, и искаме да поговорим за това, което казахте за ръкостискането...” И аз: „О, Господи!” Оказа се, че те са ме чули, когато казвам, че това училище е твърде елитарно, след като учениците трябва да се ръкуват всеки ден с учителите. Училищата по мое време не бяха такива. Достатъчно бяха просто усмивките”, казва Джеймс.

След разговора, той увери публиката, че всичко е наред и те са се разбрали по въпроса.

 

X