ОТ НОВИЯ БРОЙ: Куклата Barbie без крака - Мадисън ди Розарио

Впечатляваща й история и визия я превръщат в истински герой за милиони

Силвия Канин 31 март 2020

Дни преди на пазара да се появи нашият АПРИЛСКИ БРОЙ искаме да ви "погъделичкаме" като ви споделим някои от най-интересните теми, които ще прочетете вътре.

Това е история за човешкия дух и една кукла Барби без крака!

Този модел на известната кукла е вдъхновен от параолимпийската шампионка Мадисън ди Розарио и е могъщ призив към всички, че духът
може да побеждава материята. „Това е може би е най-якото нещо,
което някога сте правили"
– възкликва мениджърът на Мадисън, когато концернът Mattel създава Барби, посветена на австралийската параолимпийска звезда.

Тя е включена в колекцията „Широ", отдаваща почит към всички смели жени по света. Във въпросната колекция, която отбелязва и 60-годишния юбилей на марката, са включени също кукла без коса, кукла с витилиго, кукла атлет със златен пирон в коляното, а моделите са реални известни жени. За Мадисън ди Розарио на пръв поглед това решение е сюрреалистично, но тя е изключително поласкана от факта, че нейната съдба и визия ще бъдат видими за милиони по света и ще вдъхновяват хората в неравностойно положение, и особено децата.

Тя работи в тясно сътрудничество с екипа на Mattel, за да създаде своето подобие, което се отличава с емблематичния й кок от платиненоруса коса, спортния екип и състезателната инвалидна количка. Всичко е измерено с точна прецизност, а дизайнът се доближава максимално до действителността. И не само това – състезателният инвалиден стол притежава всички функции на истинския.

В света има немалко състезатели лекоатлети, които участват в параолимпийските игри и състезания, но защо Barbie избра именно Мадисън ди Розарио сред други над 50 модела за подражание?

ОТГОВОР НА ТОЗИ ВЪПРОС ЩЕ НАМЕРИТЕ В АПРИЛСКИЯ НИ БРОЙ!

Очаквайте го на пазара до броени часове!

X