Вълшебства и канелени кифлички в романа "Коледа завинаги"

Романтичната история от сценаристката на любими коледни филми е истинско празнично удоволствие.

Димитър Андонов 08 декември 2021

Карън Шейлър – създателката на някои от най-любимите коледни филми („Коледен принц" и „Коледен лагер") и носителка на наградата „Еми" – пренася празничния дух и сред страниците на трогателен роман.

Зад вълшебната корица на „Коледа завинаги" се крие стопляща история за любов с вкус на канелени кифлички, в която една жена ще преоткрие магията и надеждата на най-снежния и топъл сезон.

Коледа съвсем не е най-любимото време от годината за писателката на летни романи Райли Рейнолдс. След трагичната загуба на баща си тя започва да прекарва зимните празници на слънчевите плажове на Хаваите. Но когато получава обаждане от издателя си, че последната ѝ книга е пълен провал, Райли решава, че е време да предизвика себе си и да направи нещо, което  никога досега не е - да напише коледен роман и да бъде част от лагер в хижа на Коледното езеро.

Планът ѝ за спокойна почивка с време да се съсредоточи върху кариерата си се обърква напълно, когато в телевизионно интервю, съвсем без да иска, тя отправя любовно послание към трима от бившите си приятели едновременно. А когато те се появяват в лагера, решени да си я върнат обратно, ситуацията напълно се изплъзва от нейния контрол.

Ще се съгласи ли Райли да отиде на три романтични срещи? Или ще открие любовта в съвсем неочакван човек?

С увлекателния си стил Карън Шейлър успява да зарази с коледен дух дори и любителите на лятото, а като бонус към изданието читателите могат да открият няколко празнични рецепти и екологични съвети за по-целесъобразен празник с мисъл за природата.

А коледният лагер в книгата е вдъхновен от реално съществуващ такъв, създаден от самата авторка. С него тя е посетила над 65 страни по света, което ѝ печели популярния в медиите прякор „Коледната Карън".

В духа на обичаните „Любов наистина" и „Четири Коледи”, „Коледа завинаги" е докосващ разказ за чудесата, които намират дори тези, отказали да ги търсят.

ДЖИНДЖИФИЛОВИ КУРАБИЙКИ "КОЛЕДНОТО ЕЗЕРО"

Ето и специално предложение за коледни бисквитки, с които да придружите четенето на романа.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

• 2¼ чаши брашно • 1 с.л. смлян джинджифил • 1 с.л. смляна канела • ½ ч.л. смлян карамфил • ½ ч.л. бахар • ¼ ч.л. сол • 1 ч.л. сода за хляб • 1 с.л. ситно нарязан захаросан джинджифил (по желание, за да се добави пикантен вкус)

• ¾ чаша несолено масло • ½ чаша кафява захар • ½ чаша бяла захар на пясък • 1 яйце • 1 с.л. прясно изцеден портокалов сок • ¼ чаша меласа • 36 шоколадови бонбонки по ваш избор

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Забележка: за най-добри резултати смесете всички продукти с ръка.

1. Загрейте фурната до 180°С.

2. Смесете брашното, джинджифила, канелата, карамфила, бахара, солта и содата за хляб. Ако желаете, добавете и захаросания джинджифил.

3. Разбийте маслото и кафявата и бялата захар в голяма купа, така че да стане пухкаво.

4. Добавете разбитото яйце, а после пресния портокалов сок и меласата.

5. Постепенно сипете брашното с подправките.

6. Омесете тестото на малки топчета с размерите на орех.

7. Наредете върху немазна хартия на разстояние 6 сантиметра.

8. Внимателно сплескайте с ръка, така че тестото да придобие дебелина 2,5 сантиметра.

9. Печете 8-10 минути.

10. Оставете курабиите да изстинат, като добавите по едно шоколадово бонбонче върху всяка.

11. Прехвърлете върху метална решетка до пълното им охлаждане. 

12. Съхранявайте в плътно затворен контейнер. Насладете се.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X