Сам Смит вече не се чувства неуверен в тялото си

Изпълнителят на "Unholy" разказва как несигурността се е превърнала в най-висшата форма на любов.

Гергана Димитрова 01 февруари 2023

Сам Смит най-накрая е преодолял телесната дисморфия.

Говорейки с The Sunday Times, 30-годишният певец разкри, че е изминал доста дълъг път, преди да се почувства достатъчно комфортно, за да позира гол за обложката на новия си албум - "Gloria".

"През 2018 г. бях на 25, на турне, и се чувствах много изтощен. Всеки път, когато посещавах басейн се чувствах притеснен, но се принуждавах да свалям горнището си", споделя Смит, отбелязвайки, че никога не е отговарял на стандартите за красота в шоубизнеса. "Това ми се отплати, защото сега имам обратното на телесната дисморфия. Изглеждам страхотно. Най-накрая придобивам тен. Изгорял съм на места, на които никога досега не бях."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: САМ СМИТ ОТКРИВА ИСТИНСКАТА СВОБОДА В "GLORIA"

Телесната дисморфия се описва като психично разстройство, при което човек не може да спре да вижда външния си вид като дефект или недостатък. Състоянието може да причини безпокойство и стрес, което затруднява функционирането в социалното общество и ежедневието.

Сам обяви, че е небинарен през май 2019 г. и призна, че вече не се притеснява от чуждото мнение. Напротив, използва музиката като отдушник.

"С всеки албум се доближавам до това, което съм", каза Смит, отбелязвайки, че четвъртият му студиен проект е вдъхновен от "женския дух".

"По-щастлив съм в собствената си кожа с "Gloria". Чувствам се освободен, освободен от натиска, който изпитвах, когато бях млад. Майка ми казва, че с напредването на възрастта съм престанал да се интересувам какво мислят хората и е права."

X