На българските младежи им пука за децата

Над 20 младежи и студенти вече са били част от екипа на УНИЦЕФ „Шампиони за децата". Организацията търси новите си герои, а инициативата вече подкрепиха певиците Михаела Маринова и Йоана, актрисата Радина Думанян, както и влогърите Magi San и Dimikask.

Димитър Андонов 17 декември 2019

УНИЦЕФ набира вдъхновяващи и мотивирани младежи, които да станат герои в екипа „Шампиони за децата на УНИЦЕФ " и да подкрепят мисията за по-добро бъдеще за всяко дете. „Шампионите" имат важната роля целогодишно да привличат повече съмишленици за общата кауза, както и да разширят семейството от редовни дарители.

Като основна причина да подкрепят децата в нужда и да кандидатстват за „Шампиони за децата", младите хора изтъкват факта, че им „пука". Вълнуват се от съдбата на децата на България - деца в неравностойно положение и такива, които растат без родителска грижа.

„Ако ви се вършат добрини и мечтаете работата ви да има кауза – кандидатствайте и станете част от екипа на „Шампиони за децата"! Нека заедно подкрепим децата. Защото ни пука!" – коментира певицата Михаела Маринова.

„Най-лесно е да кажем, че това е работа на държавата и да не променим нищо – ако всеки от нас може да подобри с нещо състоянието на тези в нужда, длъжни сме да го направим." – споделя мотивацията си Йоана.

Като част от своята дългосрочна програма за редовно дарителство „Благодетел", през ноември 2018 г. УНИЦЕФ България стартира инициатива за набиране на средства чрез директна комуникация (Face-to-Face) на различни публични места в гр. София. Инициативата се изпълнява от екипите „Шампиони за децата", които са позиционирани на ключови локации в столицата – площади, градски градини и паркове, търговски и бизнес центрове, както и на събития.

От екипите „Шампиони за децата" може да научите повече за настоящите кампании и програми на УНИЦЕФ в България, за резултатите от последните години с подкрепата на хиляди благодетели от цялата страна, както и да разберете как да се присъедините към голямото семейство на УНИЦЕФ в България чрез редовни дарения към организацията. „Шампионите" се отличават с брандирани екипи с логото на организацията, както и с бадж за идентификация с контакти на УНИЦЕФ.

X