Килиън Мърфи и Ивон: 30 години любов

Коя е жената до звездата на годината?

Ася Иванова 10 януари 2024

Фотография: Profimedia

След ролята си в "Опенхаймер" и Peaky Blinders, за Килиън Мърфи тепърва ще се говори все повече. И докато на екрана той показва една многополастова игра и разкрива 100% от себе си, то в личния му живот нещата стоят различно.

47-годишният Мърфи е известен с това, че пази личния си живот далеч от публичното пространство. Затова и появата на съпругата му и на един от синовете му на червения килим на наградите "Златен глобус" предизвикаха такъв интерес. 

Със своята съпруга, ирландската художничка Ивон Макгинес, са заедно от далечната 1996 година. Актьорът среща бъдещата си жена по време на участие с музикалната си група. След дълга връзка, двамата се женят през 2004 г. Година по-късно се ражда първият им син Малаки, а през 2007 г. се появява и сина им Аран. "Имам невероятна съпруга и не бих могъл да направя това без нея и нейното разбиране. Но това е борба. Мисля, че за всеки баща е трудно работата да го откъсне от дома," казва той. След като в продължение на 15 години живеят в Лондон, семейството решава да се премести в родния Дъблин, където да отглеждат децата си. А и там са бабите и дядовците, които се включват с помощ.

Килиън Мърфи не крие, че да изиграе Опенхаймер е било изключително предизвикателство и е категоричен, че е нямало да се справи без подкрепата и разбирането на съпругата си. А похвалите от страна на колегите му не спират. Доказателство за страхотната му игра е и наградата "Златен глобус", с която си тръгва. По време на речта си на сцената Килиън благодари за подкрепата на семейството си. "Към семейството ми, аз съм най-щастливият човек и ви обичам", бяха част от прочувствените му думи.

 

X