"Истински детектив" се завръща с пети сезон

Иса Лопес ще е режисьор и сценарист и на новото продължение.

Ася Иванова 23 февруари 2024

Фотография: HBO

Само дни след последния епизод от сезон 4 на хитовия сериал "Истински детектив", стана ясно, че ще има и сезон 5.

Подновяването не е изненада, като се има предвид успехът на "Истински детектив: Тъмната страна", в който Джоди Фостър и Кали Рейс са главните героини. Според HBO сезонът е най-гледаната част от сагата досега, с 12,7 милиона зрители на различни платформи. Финалът на сезона на 18 февруари беше най-гледаният епизод за сезона, привличайки 3,2 милиона зрители от HBO и Max. Това представлява 57% увеличение спрямо премиерната гледаемост на шоуто през януари.

Сега става ясно, че Иса Лопес, създателят на "Истински детектив: Тъмната страна", ще ръководи петия сезон. "От замисъла до издаването, "Тъмната страна" беше най-красивото сътрудничество и приключение в целия ми творчески живот", казва Лопес. "HBO докрай се довериха на моята визия и идеята да съживя ново превъплъщение на "Истински детектив" с Кейси, Франческа и целия екип е сбъдната мечта. Нямам търпение да започна отново."

Всеки сезон на "Истински детектив" представя нови детективи, опитващи се да разрешат нов зловещ случай, така че се очаква да видим съвсем нов актьорски състав. Мястото на действето също ще е съвсем различно.

X